weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (podevětatřicáté v roce 2015)

Je to definitivní, ve středu oficiálně končí léto a kalendář na nás pomrkává prvním podzimním dnem. Takže kudykam?

Můžete courat třeba po muzeích, pokud někde jsou a jsou (rozumně) otevřená, nebo ještě stíháte závěr sezony hradů a zámků.

Kdybych měl nějaké přespolní zkušenosti s festivalem Lípa Musica, odskočil bych si v pondělí 21. září 2015 do klášterní baziliky Všech svatých v České Lípě, protože kombinace varhan Jaroslava Tůmy a taneční improvizace na hudbu Adély Srncové by mě dost zajímala.

V úterý 22. září 2015 tradiční varnsdorfský Den bez aut – nejprve na náměstí, po spanilé jízdě městem pak Cyklohrátky u haly. Koná se obdoba vůbec ještě v nějakém dalším městě ve Výběžku?

Ve středu 23. září 2015 představení v rumburské Střelnici (plakát jako obvykle zcela nedosažitelný) a v tomtéž městě, jen o fous jinde koncert irské muziky. My ale šilháme za roh, protože Nový Bor se chystá na každoroční sklářskou slávu a klubu Ajeto by měli vzpomínat pamětníci na předchozí roky IGS. Což se bohužel termínově střetává s vernisáží v rumburském muzeu, kde varnsdorfští (bez)muzejníci budou vystavovat Poklady C.k. privilegované měšťanské střelecké společnosti ve Varnsdorfu.

Ve čtvrtek 24. září 2015 nás láká opět Nový Bor, bude se tu křtít komiks.

Zkuste si vybrat z plakátků a nezapomeňte na náš kalendář.