weby pro nejsevernější čechy

Komiks a vernisáž (Sklářské muzeum Nový Bor)

Vzhledem k tomu, že jsme navázali kontakt s novoborským muzeem a dostáváme tiskové zprávy a pozvánky, že jsme se nedávno účastnili křtu komiksu z regionu, a také se chystáme do Nového boru na IGS, zaskočil jsem do muzea ve čtvrtek 24. září 2015 na slavnostní křest komiksu Střípky ze sklářské historie autora (a skláře) Jana Vobra.

Křest byl doprovázen vernisáží originálů stránek komiksu, hudbou (já si pořád říkal, odkud ty chlapy znám, a oni v poněkud širší sestavě Ajeto Dixielandu hrají občas u Kocoura) a hlavně pro mé oči nezvyklou účastí. Reportér rozhlasu, starosta města, vedoucí odboru školství a kultury, a lidi, lidi, lidi. Jak už jsem se zmínil na FB, nevydržel jsem a přeptal se po den staré zkušenosti s vernisáží u nás, jestli je to tady takhle normální. Vždyť se tu sešlo tolik příchozích a gratulantů, že jen s foťákem bylo víc lidí, než v RBK celkem. A že prý ano, že se tu i občas stane, že je třeba se přesunout ven na dvůr, protože dovnitř se všichni nevejdou.

Potkal jsem tu dokonce i známé (zdravím muzeum Kamenický Šenov), ochutnal výtečné koláčky, vyřídil autorovi pozdravy od našeho pana ředitele, zjistil, že předchozí komiks o Bedřichu Egermannovi je vyprodán a dotisk se nechystá, a pak opustil stále diskutující, abych doma začal studovat samotný komiks. A hele, fakt jsou tam věci, co jsem nevěděl…

Tagy