weby pro nejsevernější čechy

Den Zvířat / Vetřelci v naší přírodě 2015

Ve čtvrtek 8. 10. 2014 zve Ekoporadna ORSEJ při Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě (VMG) na bohatý celodenní program zejména pro děti a rodiny s dětmi.

Již 12. ročník Dne Zvířat s podtitulem „Vetřelci v naší přírodě“ nabídne množství vědomostních, tvůrčích a výtvarných dílen, zajímavých stanovišť, pohybových soutěží a smyslových stezek, připravených společně s Domem dětí a mládeže Libertin a SOŠ a SOU 28. října 2707 v České Lípě. Hlavním tématem jsou tentokrát druhy živočichů u nás nepůvodní, zavlečené povětšinou člověkem např. mýval, muflon, norek a další.

Po dlouhodobém omezení způsobeném opravou střechy a fasád kláštera, bude nově celý areál včetně zahrady kompletně zpřístupněn. V rámci programu bude také možnost volného vstupu do expozic hlavní budovy VMG.

Vstupné je zdarma. Program je financován z prostředků Libereckého kraje.

Na program je z důvodu omezené kapacity areálu nutné přihlášení. Nejjednodušším způsobem je zápis do tabulky – viz níže uvedený odkaz níže. Zde najdete konkrétní časový harmonogram a můžete si tak zvolit nejlépe vyhovující čas příchodu do areálu VMG. Popřípadě je přihlášení také možné u koordinátorky Ekoporadny Orsej Ing. Kaiserové (kaiserova@muzeumcl.cz, 774 825 089). Den zvířat bude realizován v celém klášterním areálu (hlavní budova VMG, ambit, klášterní zahrada), můžete se tedy vždy přesunout tam, kde bude zrovna volněji.

Přihlašování na Den Zvířat

S pozdravem

Markéta Váchalová Vojtíšková

Oddělení výstav, výchovy, propagace a galerie

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Nám. Osvobození 297

vachalova@muzeumcl.cz

tel.: +420 487 824 145, linka 28

GSM 702 000 096

www.muzeumcl.cz

Tagy