weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (potřiačtyřicáté v roce 2015)

Stále jsme čekali na babí léto, až je z toho nakonec předzvěst zimy. Kulturní a jiná nabídka ale nečeká, takže pár tipů, kdy proč jak kam.

Minulou úvodní větu mohu nechat vlastně beze změn – výstavy, expozice, prezentace, ukázky a tak podobně, mezi které jsme se na zámku ve Šluknově a na Lidovce ve VDF (restaurace pro veřejnost začne fungovat snad během prosince, dáme vědět) propasírovali i my.

V pondělí 19. října 2015 skočím do kotliny, budou pokračovat Podzimní sportovní hry varnsdorfských škol a vybraní chudáci budou hrát v Kotlině kopanou. Asi začnu hledat rukavice a čepici. Večer v divadle Kruh přátel muzea Varnsdorf nabídne projekci slovenského dokumentárního filmu o „Akci R“ v 50. letech.

V úterý 20. října 2015 varnsdorfská knihovna promítne dokument o Zimních olympijských hrách v Soči 2014Zimních olympijských hrách v Soči 2014, město Varnsdorf zve na Střelnici seniory na Den úcty ke stáří a rumburská Střelnice hostí divadelní představení Nerušit prosím.

Ve středu 21. října 2015 opět Rumburk a Střelnice – nabízí Martu Kubišovou. A Domeček Na Kopečku hostí povídání o Americe.

Mne nejvíc zajímá čtvrtek 22. října 2015, kdy Městské divadlo ve Varnsdorfu hostí recitál sólistky Národního divadla Andrey Tögel Kalivodovéu hostí recitál sólistky Národního divadla Andrey Tögel Kalivodové. Jen mám trochu obavy, kolik posluchačů (ne)najde v ten den cestu do hlediště…

Vybrat si samozřejmě můžete z plakátků a nezapomeňte na náš kalendář.