weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam pošestačtyřicáté v roce 2015

Všude už sice začínají naskakovat pozvánky a letáky na adventní trhy a rozsvěcení vánočních stromů, stromků a stromečků, ale ještě nějaký ten den zbývá, i když akcí se tentokrát urodila dost a dost.

V pátek 13. listopadu 2015 začíná Vítr z hor, takže pokud chcete trochu té alternativy, měl by si z nabídky vybrat každý zájemce (my se pokusíme odchodit všechno). Nejdřív ale do kostela sv. Petra a Pavla na varnsdorfském náměstí, kde bude ke slyšení koncert na počest autorů Šluknovského výběžku u příležitosti dnů české a německé kultury. Mládežníky ale asi nejvíc bude zajímat varnsdorfský Sloupák.

V sobotu 14. listopadu 2015 přetlak. Turisté budou pochodovat na Nordkap a budou se potkávat s příznivci cyklosportu Bartys. Ve Varnsdorfu tradiční Knižní minitrh, kde budou k vidění věci, o nichž jsme už průběžně informovali, ale také řada dalších novinek a zajímavostí. Bohužel se tahle akce termínově potkává s cestovatelským festivalem 7 divů v Krásné Lípě, takže si vzájemně požerou návštěvníky (i když někteří mají v plánu pendlovat). V Krásné Lípě navíc otevřou rekonstruovanou hasičskou stanici a ve Velkém Šenově by měli mít radost z nově přebírané hasičské Tatry. V Jiříkově budou pochodovat se svatým Martinem. Jestli do toho nakonec bude nebo nebude plánovaný trh u Kocoura, to potvrdit nemůžu, ale nikde o něm nakonec ani zmínka. Do toho pokračuje Vítr z hor (pohádka a workshop pro děti, večer improvizací a hudby za oponou). A večer se slavnostně znovuotevírá DISCO BAR NOVÝ SOUD u Šluknova, tak ho vy tamní místní nenechte padnout.

V neděli 15. listopadu 2015 pokračuje Vítr z hor, uvidíme, čím náš překvapí tečka na závěr (už jen to, že představení není vhodné do 15 let o lecčems vypovídá).

Vy si klidně naplánujte další akce podle plakátků nebo našeho kalendáře. A určitě jako obvykle nevíme zdaleka o všem, co se tady v regionu kde šustne.