weby pro nejsevernější čechy

Po roce koncertovala Kaya na Kopečku v Rumburku

Ve středu [18/11] po sedmé hodině večerní potěšila svou hudbou křehká písničkářka Kaya příchozivší posluchače na Kopečku.

Z webu čajovny:

Kaya … Písničkářka s texty naplněnými barvami, vůněmi, divokou mystikou, intimitou a křehkostí vztahů mezi mužem a ženou. Doprovází se kytarou a v současné době i looperem. Ten jí dává nový prostor pro vokální improvizace dokreslující náladu písní.

Přijel tam i muzikant Petr Ivan, který písničkářku Kayu doprovázel na kontrabas, i když některé písničky nikdy neslyšel a tudíž je hrál vůbec poprvé.

Pozvánka na Kopeček:

Tuto sobotu 21.11. 2015 od 17:00 hodin.

„Pojďte prožít noc venku!“ Vezměte si spacák a karimatku a pojďte prožít „Noc venku“. Cílem akce je seznámit veřejnost s problematikou bezdomovectví. Akce byla založena před lety v Anglii skupinkou studentů, kterým nebyl lhostejný osud lidí bez domova. V Čechách se letos uskutečňuje v 18 městech. Vstupenkou jsou trvanlivé potraviny, které budou použity na podporu lidí bez domova. Při nepříznivém počasí lze přespat v kostele. Pořádá Farní sbor ČCE v Rumburku a CEDR – komunitní centrum o. s. provozovatel azylového domu v Rumburku. Více info na nocvenku.cz

17.00 – Beseda
18.00 – Karel Rak: folkový koncert

A na středu 25.11. 2015 od 19:00 hodin:

Příběh moudrého podnikání žen

Dokument zachycuje průběh projektu Moudré podnikání žen, který byl realizován v letech 2012 až 2013. Co to znamená podnikat a zůstat ženou? Jaké to je podnikat v souladu sama se sebou, se svými talenty a životními rolemi? Jak ženy vidí svět byznysu? Jak ho proměňuji a jaké hodnoty do něj vnášejí? Co to je moudré podnikání? Sledujte příběhy žen, které hledají svou osobitou cestu v podnikání skrze projekt Moudré podnikání žen. Jak uvažují, na co kladou důraz a co potřebují ženy, které hodlají světu dát to nejlepší ze sebe – svou tvořivost, svou odvahu a svůj talent.