weby pro nejsevernější čechy

26. Vánoční trhy v muzeu Česká Lípa 1. – 6. 12. 2015

Vážení přátelé, srdečně Vás zveme na XXVI. Vánoční trhy do ambitu českolipského muzea. Trhy můžete navštívit ve dnech 1. – 6. 12. 2015. Součástí trhů je jako obvykle doprovodný program.

Vlastivědné Muzeum a galerie v České Lípě pořádá v ambitu od 1. do 6. prosince tradiční Vánoční trhy, letos již po šestadvacáté.

Jako každý rok, i letos čeká návštěvníky spousta krásných řemeslných výrobků, bohaté občerstvení, dílničky pro děti i rodiče a doprovodná hudební vystoupení.

U prodejců si budete moci zakoupit vánoční stromky, rukodělné výrobky z textilu, keramiky a skla, svíčky, mýdla, med, čaje, bižuterii, dřevěné a plechové hračky a mnoho dalšího. Nebudou chybět ani perníčky nebo vánoční ozdoby ze skla a korálků. Novinkami mezi zbožím bude například valašské koření, textilní knížky pro děti, navštíví nás také Antikvariát Klariani z Varnsdorfu nebo Ateliér JITRO s batikovanými taškami. Zajímavou podívanou jistě připraví návštěvníkům dřevořezbář a o víkendu také kovář.

Mezi stánky se představí i neziskové organizace (ADRA, Hospicové péče Sv. Zdislavy, Dětský domov Česká Lípa, organizace pro adopci psů Lanzpodenco z.s.) a v sobotu zde budou své výrobky prodávat místní mladí skauti.

Na Loretánském dvoře bude jako obvykle připraveno občerstvení – letos opět od Retro bufetu z Nového Boru, dále trdelníky, pražené mandle, moravské frgály, medovina, štramberské uši a víno z českolipské Vinotéky U Nebe.

V sobotu 5. prosince pro Vás muzeum uspořádá od 15.00 hodin Mikulášskou nadílku s čerty a andělem. Každé odpoledne je v Biberově síni (v kapli) připraven program – děti z místních škol zpívají koledy a hrají na hudební nástroje. A samozřejmě se představí také žáci Základních uměleckých škol z České Lípy, Doks, Mimoně a Jablonného v Podještědí. V neděli po obědě (ve 13.15 hodin) zahraje dětem Divadlo Rolnička z Liberce vánoční pohádku „O tom, co se možná stalo“. V pátek v 17 hodin nás čeká koncert Českolipského Evergreenu.

Během muzejních trhů máte možnost prožít tu správnou předvánoční atmosféru, nakoupit originální dárky svým blízkým a strávit příjemné chvíle v krásných prostorech bývalého augustiniánského kláštera.

Srdečně Vás zveme!

Průběžně doplněné informace o programu naleznete na www.muzeumcl.cz.

S pozdravem

Markéta Váchalová Vojtíšková

Oddělení výstav, výchovy, propagace a galerie

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Nám. Osvobození 297

vachalova@muzeumcl.cz

tel.: +420 487 824 145, linka 28

GSM pracovní 702 000 096, osobní 603449 306

Tagy