weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam poosmačtyřicáté v roce 2015

No, a je to tady. Už zbývají jen čtyři neděle, a proto tenhle víkend proběhne jedno rozsvěcení za druhým.

Připomínám, ve čtvrtek 26. listopadu 2015 otevírá varnsdorfský gympl dveře, snad nebude slyšet padající míčky do auly na koncert. A v Rumburku mají svůj vlastní koncert v aule, z domácích zdrojů.

V pátek 27. listopadu 2015 se to rozjíždí. My máme v kalendáři evidovovánu šestici rozsvěcení v blízkém okolí, nejspíš jich ale bude víc. K tomu koncert v Krásné Lípě v kulturáku a jedna světová premiéra ve Varnsdorfu. Jen mám takové obavy, že pokud si účinkující neseženou své vlastní diváky, obdivovatele a příznivce a nesvezou je z Evropy autobusy k divadlu, varndorfským to bude úplně u pr… jedno. A ještě mě známá (díky, ZZ) upozornila na otevřený turnaj v badmintonu, který se uskuteční v tělocvičně ZŠ Edisonova Varnsdorf.

V sobotu 28. listopadu 2015 otevírá dveře i rumburský gympl, a samozřejmě pokračuje rozsvěcení po dalších místech a městech. K tomu i vánoční trhy, tradičně třeba v rumburské knihovně. Alternativou může být SnowFilm fest 2015 ve Starých Křečanech. No a nebo může jít „soutěžit“ na Nový Soud – to zas bude v álejích nablito…

Hop hej a neděle – ještě stále se bude rozsvěcet a tržit, hojně také tvořit, když už by ke svátečnímu obědu měla hořet první svíčka. Sportovci v RBK absolvují předposlední MuffRun a v Jiříkově před adventní slávou budou ukazovat zahradu Mateřské školy.

Vy si klidně naplánujte akce třeba podle plakátků nebo našeho kalendáře. A třeba je spousta dalšího, o čem ani nevíme.