weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (popadesáté v roce 2015)

Opět namátkový výběr z akcí během pracovního týdne.

Výstavy, muzea, galerie, a tak podobně. Vyberte si. To opakujeme každý týden, tak se fakticky někam zajděte podévat.

V úterý 8. prosince 2015 po prázdném pondělku všechno najednou. Dopoledne se završí Podzimní hry varnsdorfských škol ve sportovní hale florbalem, odpoledne ve skoro stejný čas adventní koncert varnsdorfské ZUŠ, přednáška ve varnsdorfské knihovně, přednáška v rumburské knihovně a v rumburské Střelnici Šíp s Náhlovským. U mne vyhrává Ester a betlémy.

Ve středu 9. prosince 2015 skočím na Edisonku na letošní Den otevřených dveří (začíná už ve 14:00, ale hlavní program v hale má být až v 16:00). Ve stejnou hodinu v Křinickém pivovaru v Krásné Lípě poslední (náhradní) host Jiřího Raka a koncert ZUŠ Rumburk ve Šluknově, ve stejnou hodinu vtipně ve Varnsdorfu Česko zpívá koledy u Kocoura a v divadle vyhlášení Sportovce roku (to se fakticky nedokážou dohodnout na termínech?) a večer na Kopečku beseda o Svaté zemi.

Ve čtvrtek 10. prosince 2015 vánoční program na ZŠ a MŠ Bratislavská ve Varnsdorfu, adventní koncert ZUŠ Rumburk v aule na gymnáziu a v Mikulášovicích zahrají Nezmaři. A omluva všem místním, do záhlaví volím mimovýběžanský plakát, protože pivovar se přece jen neotevírá každý den. A kolega Pavel si zdejší produkci pochvaloval.

Další si samozřejmě můžete vybrat z přehledu plakátků a nezapomeňte na náš kalendář (ten se snažíme dopňovat průběžně, i po zveřejnění pozvánek).