weby pro nejsevernější čechy

Někdo zvoní…..

Pěkná řádka ministrů, premiéři přetavení v prezidenty, všeobecně oblíbení politici, sem tam nějaký ten diplomat…. zní to jako výčet z prestižní americké univerzity. Ale bohužel to tak není. Jde o průřez zaměstnaneckým seznamem podivně proslulého Prognostického ústavu.


Ústavu, jehož bývalí referenti dodnes hýbou Českým státem, a i přes tu skutečnost se mu obloukem vyhýbají prakticky všichni historici, kteří mají tu odvahu zabývat se obdobím našich dějin, které ještě nevychladlo.
Snad je to proto, že zárodek tohoto ústavu byl míchán moskevskou rukou, snad proto, že mezi těmi „ekonomickými šikuly“ nepokrytě byli i totalitní špioni, nebo proto, že ti dosud činní stále tahají za páky dnešního domácího dění. Ať tak či tak, pravdou je, že odhozené stranické legitimace po „sametovce“ by vydaly na pěknou hromádku (a někteří se ani neobtěžovali) a následně jejich držitelé obsadili politické spektrum pěkně zprava doleva. A tak je to dodnes. Zeman, Klaus, Mládek, Ransdorf, Tůma, Dolejš, Dlouhý, ……… a jiní!……..jak by vykřikl soudruh Jakeš.
Říkejte si, že jsem paranoidní, ale když je náhod nějak moc, tak mi to prostě nedá. Když všichni nesmiřitelní političtí soupeři hypnoticky hledí jednotně směrem k východním obzorům a očekávají další povely …… to pak není těžké uvěřit, že si z nás prostě jenom dělají pr*el. A také se o mnoho lépe chápe, že třeba pro obyčejné Angličany jsme pořád divoši z východních lesů a stále je překvapuje, že běžně ovládáme vysavač nebo mikrovlnku.
Prognostici z ústavu bravurně zvládli především prognózu svých vlastních růstů. Vděk svým ochráncům už přestávají skrývat.…..
Sakra, někdo zvoní ….. to to jde rychle …… vždyť jsem to ani nedopsal …… ech, to je pošťák s balíkem…….. že by přece jen ta paranoia?