weby pro nejsevernější čechy

Čekání na Ježíška v muzeu v České Lípě

S malým předstihem před Štědrým dnem, v sobotu 19. 12. 2015, proběhne mezi 10. a 16. hodinou v budově Vlastivědného muzea a Galerie v České Lípě (VMG) 9. ročník programu určeného zejména rodičům s dětmi s názvem Čekání na Ježíška.

V rámci celého dne bude návštěvníkům nabídnuto množství tvůrčích a výtvarných tematicky zaměřených dílen – např. zdobení medových perníků, výroba dárkové krabičky, andělů, tisk historickými potiskovacími formami na látkové pytlíčky, zdobení stromku pro zvířata a další. K vánoční pohodě přispějí ochutnávky tradičních pokrmů a voňavého cukroví, tentokrát to budou vánoční dobroty z kynutého těsta (ořechová vánočka, sladké podvodnice, ořechové kytičky, kvasnicová srdíčka a kynuté věnečky). Návštěvníci se seznámí s některými starodávnými vánočními tradicemi a za zpěvu koled si budou moci prohlédnout vyzdobenou budovu VMG včetně jejích expozic a vystavených Betlémů. Ti nejmenší se mohou těšit na Vánoční příběh v 11 hodin a divadlo Krtek z Liberce s Cirkusem plným pohádek ve 14 hodin v klubovně muzea.

Program je zdarma, pořádán Vlastivědným muzeem a galerii v České Lípě – ekoporadnou Orsej za finančního přispění Libereckého kraje.

Bližší informace u Ing. Marty Knauerová:

knauerova@muzeumcl.cz, tel. 725 099 727

S pozdravem

Markéta Váchalová Vojtíšková

Oddělení výstav, výchovy, propagace a galerie

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Nám. Osvobození 297

vachalova@muzeumcl.cz

tel.: +420 487 824 145, linka 28

GSM pracovní 702 000 096

www.muzeumcl.cz

Tagy