weby pro nejsevernější čechy

Den otevřených dveří na ZŠ Edisonova 2015

Na Základní škole Edisonova ve Varnsdorfu se ukutečnil ve středu 9. prosince 2015 další Den otevřených dveří, zvoucí k návštěvě školy rodiče, budoucí žáčky i další veřejnost.

Letos to bylo nějak jinak a divně, než jsem si za ty roky zvykl. Do školy jsem díky časovému presu dorazil „jen“ půlhodinu před ohlášeným vystoupením. U dveří žádné hlídky, odchytávající příchozí a tvořící doprovod na prohlídku školy. Že bych přišel pozdě? Nebo letos zrušeno? Hala už oněch 30 minut před začátkem přetékala lidmi, většina z nich si šla rovnou zabrat místo a obsadit připravenou židli. Připravené občerstvení ozobávali většinou žáci, asi je doma málo krmí.

Vydržel jsem lelkovat 15 minut a když už kolem židlí stál dav v několika řadách, raději jsem se prodral dopředu, abych byl schopen vůbec něco nafotit. I když jsem nakonec byl v první řadě (nebo možná ještě kousek před ní), měl jsem problémy vystupujícím dětem rozumět, protože dav za mnou a kolem mne hlučel, bučel, remcal, žvanil a tak všelijak. Hluková kulisa byla natolik silná, že jsem uvažoval, jak si asi všichni ti, co vystoupení natáčí, doma užijí…

Kousek historie – rok 2013 ->, rok 2012 ->

Tagy