weby pro nejsevernější čechy

Okresní florbalové finále mladších a starších žáků ve Varnsdorfu 2015

Ve čtvrtek 10. prosince 2015 hostila dopoledne varnsdorfská sportovní hala žákovské týmy florbalistů, které se přijely utkat v okresním finále.

Když jsem se poslední dobou začal trochu motat kolem sportovních aktivit, občas se dozvím o událostech, které zůstávají běžným smrtelníkům zcela utajeny a nepublikovány. Ano, účastnící se školy o nich ví, ano, občas se dozví něco doma rodiče těch, kteří se akce účastní. Ale jinak nikde ani ťuk. Přitom se říká, že na internetu je všechno. Chyba lávky. Kravin ve virtuálním prostoru poletuje až až, ale dozvědět se něco smysluplného dopředu, ba mnohdy i po konání akce, zůstává pro mne nadlidským výkonem. Ono tedy asi ani není divu – na rozdávaných diplomech bylo logo AŠSK. Neměl jsem tušení, že něco jako Asociace Školních Sportovních Klubů České republiky vůbec existuje, alewebse našel snadno. Na první pohled dobré, na ten druhý ještě také, ale pak už nic. Když se proklikám tam, kde bych očekával to, co chci vědět, čeká mne opravdu hodnotná aktualita:

assk_florbal.JPG

Tudy cesta nevede, musím si tedy vystačit s tím, čeho jsem si všiml a co jsem si zapamatoval. Dvě kategorie, mladší (6. a 7. třída) a starší (8. a 9. třída) žáci. Zápas 2×7 minut, na palubovce většinu času dva rozhodčí, dokonce se vylučuje, ba v jednu chvíli i hokejová koncovka – proti soupeři o jednoho hráče víc místo brankáře. Hodně děčíňáků (podle popisů na dresech), při vyhlašování je řeč o škole z Markvartic. Za domácí ZŠ náměstí a gymnázium. Starší zástupci gymnázia svou kategorii vyhráli a postoupili do Teplic. Ha, to by mohla být stopa, třeba se na webu o turnaji něco dozvím. A prd, na webu je toho sice hodně, ale ať koukám, kam koukám, o sportovních aktivitách a úspěších ani čárka. Tak ještě zbývá náměstí – a tam jo, aspoň něco málo. Alespoň ty základní informace souhlasí, takže jsem si něco pamatoval dobře. Hele, pokud někdo víte víc a jste schopni tomu dát hlavu a patu, budu jen rád. Vždyť já ani nevím, co ten postup do Teplic vlastně obnáší a o jaké kolo by se mělo jednat..

Tagy