weby pro nejsevernější čechy

Vánoční koncert N.T.C. 2015

V úterý 15. prosince 2015 proběhl v aule rumburského gymnázia každoroční předvánoční koncert, na němž se představuje ve slavnostní náladě místní pěvecký sbor.

Už jsem měl tenhle sbor příležitost slyšet několikrát, ale většinou dokumentaci jeho působení měli na starosti naši rumburští zpravodajové (spolužáci pěvců). Jenže když jsme s novým školním rokem o Ondru a Kubu přišli, přijal jsem pozvání na poslech letos já. Bylo to trochu jinačí, než jsem zvyklý tady „u nás“, těch pár kilometrů dál. Bylo to mile ulítlé a praštěné, bylo to živé a bezprostřední, bylo to sborové, skupinové i sólové. A hodně, opravdu hodně zajímavé to bylo už kvůli tomu, kolik se tu objevilo ex-členů, a to i aktivně. A také řada hostů, někteří dokonce s nečekanou výměnou nástroje. K tomu chvilky, kdy sbormistryně zaplula mezi zpívající nebo k piánu, moderátorka se ujala dirigování a tak všelijak… A hlavně plná aula, že někteří museli zůstat stát.

PS: Pokud se v loňském roce Ondra bál, že nebudou kluci, pak to nedopadlo tak hrozně – i když stále tvoří nepočetnou menšinu, je jich násobně víc, než třeba ve varnsdorfském sboru ZUŠky.

https://youtu.be/MalAyNHsk_A

https://youtu.be/qpQJoXvekZE

A ještě pro porovnání, jak to tehdy viděli výše zmínění: v roce 2014 ->, v roce 2013 ->, v roce 2012 ->

Tagy