weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam pojednapadesáté v roce 2015

No, a je to tady. Poslední adventní neděle je před námi a příští týden už klepe na dveře Ježíšek.

Dnes ve čtvrtek 17. prosince 2015 celý den v RBK s SI a jinak samé koncerty – Dolní Poustevna má akademii ZŠ a PŠ Gabriely Pelechové, Krásná Lípa kombinovaný vánoční koncert v kulturáku a já budu u varnsdorfských starokatolíků na Varnsdorfské komorní filharmonii. A večer samozřejmě u Kocoura na jazzu.

V pátek 18. prosince 2015 bych se možná zašel podívat do varnsdorfského DDM, jaký bude zájem o služby žáků naší superškoly. Ve Velkém Šenově se bude rockově podávat Šípková Růženka, ovšem co je to platné, když na varnsdorfském gymnáziu bude tradiční Vánoční jarmark…

V sobotu 19. prosince 2015 dopoledne ve varnsdorfském bazénu Vánoční kapřík, v Albertu budou děcka z domova v Lipové a já bych se snad mohl dostat do muzea v České Lípě čekat taky na Ježíška. A rozhodnout se při tom, jestli večer do Šluknova na Zpěvy betlémské, nebo do Krásné Lípy na Dykytu.

V neděli 20. prosince 2015 nejspíš poslední dostupný adventní trh – u Kocoura, navíc se živým Betlémem. Když jsem nestihl Lužičan o adventu v KL, možná bych se mohl skočit podívat na koncert do Chřibské. A večer opět konflikt termínů – v RBK na Střelnici bude hrát svůj vánoční program Rumburský komorní orchestr, a ve Varnsdorfu se bude letos naposledy zpívat u Věžičky, na řadě jsou gympláci.

Určitě to není všechno, pořád nám spousta akcí uniká. To, o čem víme, vám nabízíme prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře.