weby pro nejsevernější čechy

Pražský komorní balet představí 3 české kvartety

Městské divadlo v Novém Boru uvede ve středu 20. ledna komponovaný večer: Tři české kvartety.


Unikátní spojení tří českých skladatelů, tří česko-slovenských choreografů a smyčcového kvarteta Zemlinsky Quartet, které zahraje živě přímo na jevišti, je zárukou mimořádného zážitku. Divákům se představí choreografové různých generací tvořící na hudbu význačných českých skladatelů (Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany a Vladimíra Sommera).

Večer bude zahájen Slovanským kvartetem (Antonín Dvořák, choreografie: Mário Radačovský). Tuto svéráznou skladbu plnou živelnosti a intimity využil Radačovský pro sugestivní vhled do ženské duše. Představí se čtyři tanečnice a tanečníci Pražského komorního baletu.

Černé zrcadlo (Vladimír Sommer, choreografie: Hana Polanská Turečková), je druhou částí večera, která slibuje dramatickou a expresivní hudbu, ve spojení s abstraktním baletem. Díky jednoduchosti kostýmů si divák může vychutnat pravdivost detailu těla a pohybu tanečnic a tanečníků.

Závěrečná kompozice, Z mého života (Bedřich Smetana, choreograf Pavel Šmok), je zamyšlením nad životem v celé jeho šířce i hloubce.

Zemlinského kvarteto koncertuje na čtyřech kontinentech a sbírá mezinárodní hudební ocenění. Je také laureátem Pražského jara a jeho repertoár zahrnuje více než 200 děl předních českých i světových skladatelů.

Vstupenky na představení je možné zakoupit v předprodejních místech společnosti Kultura Nový Bor, s.r.o. nebo on-line na www.kulturanb.cz/divadlo.

Tagy