weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (třetí v roce 2016)

Zima konečně dorazila, ale nemusíte sedět doma a klidně se můžete dojít ohřát na nějakou akci v regionu.

Výstavy, expozice, muzea, galerie. Jako vždy. Blízko i trochu dál.

V pondělí 18. ledna 2016 především vernisáž v Městském divadle ve Varnsdorfu. To jsem zvědav, co se podařilo kde vyšťourat.

V úterý 19. ledna 2016 další vernisáž, tentokrát ovšem v Městské knihovně ve Varnsdorfu. To jsem zvědav, jak to tentokrát dopadlo. Na promítání nezůstanu, není to můj šálek kávy, stejně jako si klidně odpustím vyprodané Na stojáka. Zájemci mohou vyrazit opět do Lorety.

Ve středu 20. ledna 2016 otevírá svoje dveře Základní škola na náměstí ve Varnsdorfu, dopoledne pro MŠ, odpoledne pak i pro ostatní veřejnost (viz program, kde jsou vypsané podrobnosti i hodiny hlavního programu). Navečer ve stejnou hodinu v Křinickém pivovaru začíná další cyklus Jiřího Raka a jeho hostů (fakt jsem netušil, že je i literárně činný) a přednášek ve Šluknově. A jako kdyby to nestačilo, bude se v Městském divadle ve Varnsdorfu prodávat nevěsta a Na Kopečku se bude vzpomínat na cestování na koni.

Ve čtvrtek 21. ledna 2016 má být Den otevřených dveří na rumburské polygrafce, a novoborská sklářská VOŠS a SŠ zve na vernisáž studentských prací oboru Design interiéru do tamního Městského divadla.

To by snad na ukázku stačilo, nahlédněte také do plakátků a do kalendáře, i když určitě nevíme o všem.