weby pro nejsevernější čechy

Vyzobáno jest!

Ani si nedovedete představit, jak rád bych zase jednou napsal, že se mi nejnovější vystoupení, projev či rozhovor nejvyššího představitele státu líbil (-o). Naposledy jsem to mohl říct o veřejných projevech presidenta Václava Havla. Od chvíle, kdy z úřadu odešel – ani ťuk. Jak to tam na Hradě vzali do rukou “prognostici”, nedá se to ani poslouchat, natož si z toho něco odnést pro vlastní potřebu.

Nejnovější prohlášení Jeho Vrchní Moudrosti ovšem – podle mého – naplňují všechny znaky poctivé sabotáže na dobrém jménu jak nejvyššího úřadu v zemi, tak na pověsti a na mezinárodním postavení státu.

Nastojte! Zatímco zhruba před rokem přirovnal Miloš Zeman norský sociální systém k nacistickému programu Lebensborn, tedy státně kontrolované výrobě a výchově dětí – což už samo o sobě je nevídaná urážka, tak v nejčerstvějším rozhovoru pro “Blesk” z cyklu “S prezidentem v Lánech” označil norskou sociální službu Barnavernet za gangstery, kteří unášejí “naše” děti. To je opravdu, jak to říct, za čarou. Odhlédaje od skutečnosti, že česká, naše pěkná domácí lidumilná sociálka zabaví ročně na 2.000 (slovy dva tisíce) dětí, řadu z nich bez smysluplného zdůvodnění a řadu z nich kvůli mizerné finanční situaci rodičů, napadat sociální systém jiného státu kvůli dvěma (kontroverzním) případům zacházení s poločeskými dětmi je nejbezpečnější cesta k diplomatické roztržce. Jistě se záležitosti dětí v Norsku dají řešit nějakými alternativními způsoby a nikoli tím, že hlava státu vypouští mediální “atomovky”.

Jenže, podíváme-li se na vystupování Jeho Božkovsti podle pravidla “Qui bono?” (zhruba ‚V čí prospěch?‘?), hovoří Miloš Zeman naprosto konsekventně a na vrcholné úrovni – ovšem ve prospěch putinovské politiky rozkládání evropských svazků a vztahů tak, aby nakonec – nedej Bože – došlo k rozpadu Evropské unie a Rusáci by zase jednou mohli ovlivňovat evropskou politiku jako v dobách své největší slávy – v období studené války.

Hlava státu se též ve svém mohutném rozmachu přižvaňováni prostě do všeho vyjádřila k rozhodnutí soudu v kauze pana Kramného – blahosklonně schválila postup soudu a přidala k tomu vlastní “psychologické” postřehy, nad nimiž by se zakuckal i Herlock Sholmes. Pan Kramný, podle detektivního vhledu prognostika Zemana, volal údajně po zjištění, že jeho žena i dcerka jsou mrtvé, nikoli doktorovi, policii či rodině, nýbrž pojišťovně… Mimochodem, viděl někdo z vás někdy někde v médiích zmíněnu tuto podrobnost? Nezamíchala hlava státu zase jednou pořadím událostí tak, aby se to hodilo jeho rádoby vtipným bonmotům a mudrlantským výlevům? No, nic.

Ostrovtipu hradního okupanta neušli sluníčkáři (protože na rozdíl od nich “my” Zeman “tu uprchlíky nechceme”), elektronické pokladny (“krást se nemá”), silvestrovské události v Kolíně nad Rýnem (“Islám dovoluje mužům ženy bít”), majitel OKD uhlobaron Bakala je podle hlavy státu “gauner a podvodník” a dále a dále. Mimochodem: údajnému podvodníkovi a gaunerovi Bakalovi prodal stát, tedy vláda v čele s nyní definitvně mrtvým Stanislavem Grossem, jemuž ministra financí dělal dnešní premiér, a to za podezřele nevýhodnou cenu. Takže, do koho se to vlastně tady a dnes ( a tehdy na Vysočinu jako politická nula zahnaný) Miloš Zeman naváží? Asi je na to snadná odpověď…

Národu ještě bylo hradním pánem zjeveno, že nikdo v jeho kanceláři žádnou bezpečnostní prověrku nepotřebuje a pan Mynář, který jí oficiálně nezískal a nejspíš ani nezíská, si o ní požádal z jakéhosi “flancu”, z frajeřiny. No, to člověk ještě nikdy neslyšel, že by někdo někdy někde nějak chtěl získat špičkovou bezpečnostní prověrku z “frajeřiny”.

A co se pančovaného medu týče, měl by se zavést zákaz medu z Ukrajiny (jsou v něm antibiotika…). No, jistě. A ten domácí lépe kontrolovat.. No, jistě. Tolik moudrosti, rozhledu, přehledu, vhledu a náhledu a rozhodnosti a soudnosti už je na světě jenom v jedné jediné osobě.

V KLDR, že?