weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – čtvrtý týden roku 2016

Pololetí školního roku, prázdniny aspoň chvilku, konec prvního letošního měsíce a akce, akce, akce.

Připomínám, dnes ve čtvrtek 28. ledna 2016 přednáška ke knize o rozhlednách v Českosaském Švýcarsku v Jiříkově a večer koncert u Kocoura. Kdo budete mít cestu do Liberce, začíná tu 2. ročník festivalu čokolády, který potrvá až do soboty. A také začíná 56. ročník dálkového pochodu po ledopádech, který potrvá až do neděle – otázkou je, co v tomhle počasí bude ještě vidět, minulý týden byl podstatně lepší čas na jejich návštěvu.

V pátek 29. ledna 2016 by se ve Šluknově v Domě kultury měla uskutečnit přeložená betlémářská přednáška Ester Sadivové, u Brabců se bude promítat a vyprávět, já se podívám přes den do Liberce na výše zmíněný festival čokolády a pak budu pádit do Šluknova na zámek. Tady totiž jednak bude k vidění divadlo, které by se vám mohlo líbit, ovšem to pro nás hlavní přijde až po něm. Na půdě totiž po představení proběhne vernisáž fotografií z Drážďan, konečně. A kdo se ve fotobranži trochu vyzná, pozná z plakátu, že někteří z fotografů opravdu nejsou žádná béčka. A budou i zviřátka.

V sobotu 30. ledna 2016 tradičně vyzkouším nejkratší trasu výše zmíněného pochodování kolem Brtníků (pozor, změna, letos start ve Starých Křečanech!). Výjezdně-hudební zasedání v Dolní Poustevně možná stihne někdo jiný.

V neděli 31. ledna 2016 si pak vyzkouším něco, co jsem nikdy nedělal. Říká vám něco jméno Bob Ross? Uvidíme, co nakonec uvidíme…

Jako vždy to není všechno. To, o čem víme, vám nabízíme prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře. To, o čem nevíme, si najděte sami, někde.