weby pro nejsevernější čechy

Marek Winter a jeho výstava obalů od tatranek

Včera ve středu [3/2] od 19.00 hodin měl Marek Winter malou výstavku s přednáškou o balech tatranek a posléze i o horalek, které jsou jejich nedílnou součástí v čajovně Na Kopečku v Rumburku.

Marek je sbírá (jak nám prozradil) už přes dvacet let, vlastně od svých studií. Když nebylo nazbyt, když byl hlad, když nebylo mnoho peněz, řešil to těmito sušenkami. Našel si na wikipedii jejich historii, jak se za tu dobu změnil způsob výroby, složení, rozměr, kolik mají vrstev atd.. Dle mého to byl zajímavý podařený podvečer.

Pozvánka na Kopeček(pozor) na tuto sobotu 6.2. 2016 od 18.00 hodin: Vystoupí zde Pepek a Námořník. Indie folk české hudební kapely z Litoměřicka. Stálice na „kopečkovské“ scéně, osobitá našlapaná muzika plná zajímavých hudebních motivů, originální zvuk.

Poslechněte si je třeba na bandzone.cz/pepekanamornik.

Pozvánka na středu 10.2. 2016 od 19.00 hodin: Horké léto 2015 na euroasijském kontinentu a co bude dál? Záznam přednášky RNDr. Václava Cílka. Pohřbí masa přistěhovalců společně s měnícím se klimatem základní hodnoty evropské kultury a stanou se Evropanéminoritní složkou populace na vlastním kontinentu?

Zde naleznete případně celý únorový kopečkovský program.

Tagy