weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (šesté v roce 2016)

Další nabídka na akce v regionu a přilehlém vesmíru je tu.

Situaci zachraňují i tentokrát výstavy, expozice, muzea, galerie. Blízko i trochu dál, v některých máme tak trochu prsty.

V úterý 9. února 2016 je možno zkoumat rumburské gymnázium za plného provozu. Ve Varnsdorfu i v Rumburku bude probíhat městské kolo pěvecké soutežě Děčínský skřivánek. Zatímco v RBK je to vcelku jasné, VDF je na tom trochu hůř. V tištěném kalendáři kulturních a sportovních akcí ve Varnsdorfu a okolí pro únor 2016 je 1. kolo vedeno pod hlavičkou Základní umělecké školy v Domě dětí a mládeže. Bez udání hodiny. Obdobně je tomu na webu ZUŠky (datum, místo, čas žádný). Na ústní dotaz v sobotu při masopustu (začínal na nádvoří ZUŠ) jsem se ale dozvěděl, že prý škola není organizátorem, jen se soutěže účastní její žáci. Eh. Na webu DDM ani zmínka. Tak koukám na městský web:

Hmmm, prostě taková obvyklá situace, kdy nikdo nic neví. Takže raději s jistotou večer na přednášku v Městské knihovně ve Varnsdorfupřednášku v Městské knihovně ve Varnsdorfu, tyhle pány klidně mohu opakovaně.

Ve středu 10. února 2016 hostí Jiří Rak v Křinickém pivovaru Kláru Mágorovou s povídáním, které by našim čtenářům mělo být povědomé, Na Kopečku záznam přednášky RNDr. Václava Cílka a na rumburské Střelnici divadlo.

Ve čtvrtek 11. února 2016 ve VDF v aule budeme poslouchat Neapol a …

Toť vše, co nám známo. Nahlédněte do plakátků a do kalendáře, určitě to ale zase není všechno, co se tu kde šustne.