weby pro nejsevernější čechy

Folx Band roztančil čajovnu Na Kopečku v Rumburku

Tuto proběhnuvší středu [17/2] po sedmé večerní vystoupili, doslova to tam rozjeli, dva muzikanti ala Folx Band na Kopečku. A jak řekl předseda Zdeněk: Další mezník byl zdolán a to v podobě roztančení publika v čajovně.

Folx Band [Alternative-noise] z Liberce, Ondřej Folx, co napsal na badzonu:

Hraju 10 let nebo 14 vlastně nebo 600 ale pořádně to dělám tak 5 let nebo 2 dny. Nesnáším Karla Hynka Máchu, miluji Viktora Dyka, ačkoliv od něj neznám ani jednu báseň, ale nějak vnitřně cítím, že budou skvostné (jestli to byl malíř tak se omlouvám).Neboť jsem se narodil s lyrikou v krevním oběhu, skládám básně. Protože mně však nijak netěší je říkat, zpívám je. Doprovázím je kytarou a různou rytmikou (beatbox/guitarbeats a tak…). Před rokem jsem připojil looper, kouzelnou krabicu, která umí nahrát a okamžitě přehrát kytaru/hlas/beatbox/ cokoliv co do ní navstupujete. Díky to mu dělám tzv. One-man-band, obalím se spoustou vlastní muziky a stanu se frontmanem sám sobě. Drze, však pravdivě tedy tvrdím, že dělám folk pro 21. století (21. century folx). Ve svých textech jsem laskavý nebo sprostý, dle publika, nějraději hraju pro lidi, kteří snesou obé.

Doprovázel jej velice šikovný muzikant na kytaru a především na tahací harmoniku, nebo se spíše sluší napsat na akordeon. Omlouvám se, ale opět jsem zapoměl jeho ctěné jméno. Myslel jsem, že jej dohledám na netu, ale kde nic tu nic.

Pozvánka na středu 24.2. 2016 – 19:00 hodin:

Letem světem – Šluknovsko a okolí pohledem z výšky

Vernisáž výstavy fotografií Tomáše Fúska z Mikulášovic. Letecké fotografie měst a obcí Šluknovského výběžku. Jako bonus několik kulturních a přírodních památek severních Čech. Pilot: Jaroslav Votápka.

Tagy