weby pro nejsevernější čechy

Výstava studentských prací střední uměleckoprůmyslové školy a VOŠ v Turnově

Po delší výstavní odmlce Vás opět rádi přivítáme v prostorách ambitu Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě při zahájení výstavy studentských prací Střední uměleckoprůmyslové školy v Turnově 9. 3. od 17.00 hodin

Tato škola patří svým rokem založení mezi nejstarší umělecké školy v Čechách (1884). V současné době nabízí několik studijních oborů se zaměřením na plošné a plastické rytí kovů, umělecké zámečnictví a kovářství, zlatnictví a stříbrnictví, broušení a rytí drahých kamenů a umělecké odlévání.

Velká část výstavy bude prezentovat práce studentů uměleckého kovářství a zámečnictví. Za pozornost stojí ale také ukázky litých objektů – bronzové drobné i rozměrnější plastiky, zlatnické a stříbrnické práce budoucích šperkařů, medaile a odznaky vytvořené žáky oboru plošného a plastického rytí kovů. Brusiči drahých kamenů předvedou drobné kamenné plastiky i různé výbrusy drahých kamenů. Výstavu doplní výtvarné grafické návrhy a ukázky malby z plenéru.

V rámci doprovodného programu nabídneme setkání s některými tvůrci v rámci Dne Země 21. 4. 2016. Návštěvníci se zde seznámí s některými řemeslnými postupy a vlastnoručně si mohou zhotovit drobný výrobek nebo jen na vlastní oči shlédnout, jak se tvoří šperk, lije roztavený kov, opracovává drahý kámen a možná i něco navíc!

Výstava potrvá do 15. 5 2016

Jana Jermanová Jakubská

oddělení výstav a propagace

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Příspěvková organizace Libereckého kraje

Nám. Osvobození 297

470 34 Česká Lípa

www.muzeumcl.cz

Tagy