weby pro nejsevernější čechy

Zimní kurz ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Naše škola tradičně pořádala lyžařský kurz, který však vzhledem k účasti turistů dostal název „Zimní kurz“. Celkem se zúčastnili 43 žáci – 26 lyžařů, 8 snowboardistů a 9 turistů.

V neděli 21. 2. se všichni shromáždili před školou s domněním vyčkávání příjezdu autobusu. Ten však již byl připraven s předstihem a tak jsme mohli přesně v 16.00 hodin „naskočit“ a odjet směr Jizerské hory – Bedřichov – penzion U Kačáka. Milý a přívětivý personál nás již očekával a paní Šmídová měla připravenu báječnou večeři (ostatně tento penzion je známý svou skvělou kuchyní). Večer krátká přednáška na téma bezpečnosti a potom již následovalo těšení na další den. Byť první den nebyl z hlediska počasí úplně ideální, lyžovali jsme a někteří získávali první dovednosti z lyžování. První dva dny jsme strávili na Severáku, který je proslulý svým studeným klimatem. Dokonce i jižní svah jsme mohli bezpečně sjíždět. Ve středu bylo volno, které bylo vyplněno návštěvou bobové dráhy, Janova a odpoledne Královkou. Ve čtvrtek jsme odjížděli na Špičák. Ten je takovým vyvrcholením – lanovka, dlouhé sjezdovky, přívětivé zimní počasí – prostě bezva den. V pátek jsme po svých odešli na Malinovku, kde jsme nejen využili poslední chvilky na lyžích (a snowboardu), ale také se zúčastnili závodů v univerzálním školním slalomu. Podporou lyžařům byli turisté, kteří pomáhali. Následovalo balení, vyhlášení všech výsledků a odjezd domů.

Nejen o lyžování byl zimní kurz. Jednak okolí poznávali turisté, kteří bohatě využili dorazivší sněhovou nadílku, jednak si děti večer patřičně užívaly, jelikož na každý den pro ně připravily učitelky Klárka Valková a Verča Lojdová bezva soutěže a hry. Určitě si tak všichni užili pyžamovou párty, či volbu „Miss či Missáka“ (součástí bylo představení, volná disciplína, promenáda v lyžařském i složení hymny daného družstva). Vše bylo završeno vyhlášením nejlepších týmů. Tady obrovskou pochvalu zaslouží starší spolužáci, kteří ty své mladší v soutěžích vedli a byli jim oporou.

Kurz je však také o dodržování pořádku. Tuto soutěž vyhrál pokoj č. 4 – Adélka Schillingová, Anička Hášová a Ríša Klinghollerová.

Výsledky soutěží, her a slalomu (vždy 3 nejúspěšnější):

Soutěže a hry:

1. místo: Maliňáci

2. místo: Papoušci

3. místo: Popcorni

Slalom na snowboardu:

1. místo: Natálie Quaiserová – 45, 7 s

2. místo: Vojtěch Nedošínský – 48,1

3. místo: Agáta Kestlerová – 57,1

Slalom na lyžích:

Kategorie 7. – 9. ročník:

1. místo: Natálie Hanykýřová – 37,9 s

2. místo: Jakub Krofián – 39,3

3. Terezie Srbová – 41,0

Kategorie 4. – 6. ročník:

1. místo: Štěpán Hanich – 37,8 s

2. místo: Markéta Bartlová – 41,1

3. místo: Julie Hamplová – 41,6

Kategorie 3. ročník:

1. místo: Eliška Myslivcová – 43,4 s

2. místo: Kristýna Němečková – 50,6

3. místo: Petra Dulkajová – 53,0

Kategorie 1. – 2. ročník:

1. místo: Michaela Činková – 47,8 s

2. místo: Daniela Procházková – 49,9

3. místo: Anežka Kroupová – 50,5

Nezbývá, než se těšit na další kurz – KURZ 2017 !!!

V. Zemler, K. Valková, V. Lojdová a A. Šťastná, L. Krejčí, instruktoři ZK ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Další fotografie k vidění ve fotogalerii školy zde ->

Tagy