weby pro nejsevernější čechy

Jeden svět v čajovně Na Kopečku

Tento příspěvek jsem vložil, jako takovou pozvánku na další promítací podvečer do čajovny v Rumburku v rámci filmového festivalu Jeden svět. První den jsem jaksi propásl sem dát předem na vědomí, za což se velice omlouvám.

Zítra [9/3] ve středu v čajovně Na Kopečku budou promítat dva filmy, tak neváhejte a doražte na čaj, kafe nebo čokoládu:

První od 17:00 hodin – Všechen čas na světě

(Poetický, humorný a především inspirující dokument je kronikou života rodiny, která se rozhodla opustit společnost založenou na kontrole času a dodržování termínů. Rodiče a tři malé děti za sebou nechají pohodlí domova, aby po devět měsíců žili v daleké divočině kanadského severu. Dlouhou severskou zimu tráví v malé chatě uprostřed lesů, kde není voda, elektřina, internet, nevede sem žádná silnice. Režie: Suzanne Crocker, USA, 2014. )

a od 19:00 hodin – Krev v mobilech

(Napadlo vás někdy, že se ve vašem mobilu mohou skrývat vzácné minerály potřísněné krví obětí války v Demokratické republice Kongo? A že každým zavoláním nepřímo podporujete největší válečný konflikt od doby druhé světové války, kterému za posledních patnáct let padlo za oběť pět milionů lidí? Režie: Frank Piasecki Poulsen, Dánsko, Německo, 2010.

Zde naleznete případně program na měsíc březen 2016 do čajovny.

Tagy