weby pro nejsevernější čechy

3 Doors Down – Us And The Night

Tak kapela 3 Doors Down právě vydala nové album … počkat, … že je neznáte? Noo.. já vlastně taky moc ne. Ale když si je pustíte, zjistíte, že je to přesně ten případ, kdy je vlastně znáte, ale nevíte o tom. Takový ten pocit … jó, to asi znám, … že by z rádia … nebo to bylo v nějaký reklamě … hele nevim, ale určitě už jsem to slyšel… – tak to jsou podle mě 3 Doors Down.

Není divu, že to na nás může takhle působit, když tahle partička posbírala od konce devadesátých let tolik zlatých a platinových desek, že by je mohla přehazovat vidlema. To už se prostě do podvědomí prosáknout musí. No, a teď tu máme nové album Us And The Night, tuším že sedmé v jejich kariéře, a já jsem tak trochu na rozpacích, co k tomu říct. Přehrávač mi v podtitulku vnucuje, že to alternativní rock, ale já se té alternativy nějak nemohu dohledat. Prostě dvě kytary, basa, bicí, zpěv, jeden nápad na jednu písničku a dost ( to nemyslím vůbec ve zlém) … prostě taková svižná kytarovka. Ale celé album se to neudrží. V první půli má člověk dojem, že jsou ti chlapíci plní energie, že trochu moc poslouchali Nickelback, nebo tak něco, ale pak se to rozsype do balad, které jsou pro mě jedna jako druhá a, dámy odpustí, nejlépe se by se uplatnily na plese ve tři ráno … a hodně při tom zhasnuto.

Ale zatratit to celé by bylo škoda, všechna hudební řemesla jsou na tom odvedena precizně, a jak říkám, ta první půlka je docela nadějná a nápaditější. Nedivil bych se, kdyby si to někdo stáhnul třeba do přehrávače v autě, nebo k nějaké jiné činnosti. Nebo že by to hrála česká komerční rádia, ale na ně by asi bylo moc revoluční.

https://youtu.be/v=Ch6PtKm_w7w