weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvanáctý týden roku 2016

Velikonoce a velmi prodloužený víkend. Nabídek víc než plno…

Ve čtvrtek 24. března 2016 ráno vyrážím s KČT Krásná Lípa do Skalice obhlédnou letošní úradu bledulí. Tím pádem asi nestíhám vodníky v Mikulášovicích.

Od pátku 25. března 2016 se ve výběžku opět pochoduje, do neděle se koná 23. ročníkmemoriálu bratří Bienertů Jarním Šluknovskem. Dopoledne bych se konečně taky jednou mohl účastnit Dne otevřených dveří v TOSu, alespoň kvůli malé muzejní expozici. Po obědě se v Mikulášovicích bude soutěžit s kraslicemi. Já si neodpustím další výstup na Křížovou horu v Jiřetíně pod Jedlovou s poetickým rozjímáním.

V sobotu 26. března 2016 je toho zase spousty. Já se nechám podruhé zavřít u plátna, tentokrát bychom měli malovat něco letně místního. Takže vynechávám jarmark u Kocoura, otevírání studánek Křinice, výlet s ops ČŠ parním vlakem na Oybin, Expediční kameru v Krásné Lípě, koncert v Doubici i benefici na Lidovce ve Varnsdorfu. Maximálně se vypravím na Pašijovou hru, na Vlčí hoře v kapli asi nestíhám, tak možná alespoň Na Kopečku.

Neděle 27. března 2016je jasná – Mikulášovice a jízda Velikonočních jezdců. A jsem zvědav na slavnostní mši, sám její autor Patrik Engler naznačoval, že bude velmi, velmi netradiční. A uvidím, jestli se mi bude odpoledne chtít do Lipové, Musica Da Chiesa za to opravdu stojí.

Je toho daleko víc, i toho, o čem nevíme. To, o čem víme, vám nabízíme prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře.