weby pro nejsevernější čechy

Violoncellový koncert s velikonočním zamyšlením na Kopečku

Bleskovka: Včera ve středu [23/3] po 19.00 hodině nad čajovnou Na Kopečku proběhl velice pěkný koncert Pavlíny Marcínové a jejích žákyň ze ZUŠ Rumburk.

V tomto složení děvčata zahrála takto prvně veřejně. Na čella zahrála vesměs slavné melodie (i Oskarově oceněné) k filmům a seriálům, třebas Pán prstenů nebo Hra o trůny.

Jo a ještě tam zazněla taková prosba z úst Pavlíny Marcínové. Ona má totiž mnoho žáků, kteří by se rádi učili na violoncella, ale má oněch nástrojů bohužel nedostatek. Kdyby jste někdo měl tento starý hudební nástroj nepoužívaný na půdě, spojte se s ní, třebas jí ho rádi věnujete nebo i za nějaký peníz prodáte. Kdyby se tedy někdo našel.

Středa 30.3. 2016 od 19:00 hodin na Kopečku:

Ze srdce Evropy do Santiaga aneb Pěšky z Čech až k oceánu na západ Španělska

I Cesta do Santiaga de Compostela může být ryzí cestovatelský svátek. Vezměte si na záda batoh , jenž pro vás bude téměř po dva roky domovem, do ruky kytaru , která vám bude potěšením i obživou, a vydejte se pěšky z domova přes půlku rodného kontinentu až na západ Španělska, kde vás zastaví oceán. Cesta trvala tak dlouho, že už snad ani nebyla cestou, ale životním stylem. Jaké je to spát pod širým nebem, v lesích a čerpat odtud inspiraci pro verše a písně? Jaké je to probudit se na skále nad mořem, uvidět mihotavý, odzbrojující východ slunce, ještě se zalepenýma očima sahat po nejlevnějším foťáku a udělat snímek, co za to stojí? A jaké je Santiago? Vše promítneme, zahrajeme, předneseme. Nenechte si ujít Patrika Kotrbu.

Tagy