weby pro nejsevernější čechy

Mikov získal za kolekci nožů pocket mezinárodní ocenění Red Dot Award 2016

Kolekce nožů pocket české nožířské firmy Mikov získala mezinárodní cenu Red Dot Design Award v kategorii produktový design. Cenu jí udělila mezinárodní porota, která letos vybírala přibližně z 5214 produktů vyrobených výrobci z 57 zemí světa.

Nože pocket se vyrábí podle návrhu designerského studia Olgoj Chorchoj ve třech velikostech – miniaturní (M), střední (S) a velký (L). Do prodeje byly uvedeny v roce 2015 u příležitosti pražské přehlídky Designblok, kde získaly ocenění za nejlepší nový výrobek. V březnu 2016 pak Mikov za nože pocket získal i první místo v rámci soutěže Czech Grand Design v kategorii „Výrobce roku 2015“.

„To, že výrobek svým designem a kvalitou obstál nejen v rámci České republiky, ale také v mezinárodním měřítku, je pro nás velké vyznamenání,“ řekl generální ředitel Mikova Miloš Pařík.

Cenu Red Dot uděluje podle přísných a striktních pravidel mezinárodní komise 41 odborníků, ve které jsou zastoupeni designéři, vysokoškolští pedagogové a odborní novináři. Hodnotí se zejména míra inovace, kvalita zpracování, funkčnost, ale také ekologický dopad jednotlivých výrobků.

„Ti, kteří získali ocenění Red Dot prokazují nejen výjimečnou kvalitu designu, ale také potvrzují, že design je nedílnou součástí řešení vývoje nových výrobků,“ řekl profesor Peter Zec, zakladatel a prezident ocenění Red Dot Award.

Ocenění převezmou zástupci firmy Mikov spolu s ostatními oceněnými na slavnostním večeru 4. července v Essenu. Nože pocket pak budou vystaveny na speciální výstavě a stanou se součástí stále expozice oceněných produktů v muzeu Red Dot Awards taktéž v německém Essenu.