weby pro nejsevernější čechy

Spolek přátel Rumburku se připojil k akci Ukliďme svět! 2016

V neděli 17. 4. 2016 se pětatřicet obyvatel Rumburku včetně řady dětí zúčastnilo celorepublikové úklidové kampaně Ukliďme svět, ukliďme Česko!

Od úklidu lesa v blízkosti Pstružného potoku a naučné stezky Dymník je neodradilo ani nevlídné počasí. K úklidové akci je po třetí pozval Spolek přátel Rumburku. Letos se k úklidu přidalo několik zastupitelů včetně starosty města, členové klubu Air soft a středisko Junák – český skaut Rumburk. Účastníci akce sesbírali devět pytlů směsného a čtyři pytle tříděného odpadu. Odpad následně odvezli pracovníci státního podniku Lesy ČR. Po skončení úklidové akce se opékaly vuřty a děti vyzkoušely hry na obratnost. Akci Ukliďme svět v Rumburku podpořily: Český svaz ochránců přírody, Lesní správa Rumburk a Ventura – velkoobchod a maloobchod nápoji. Kampaň Ukliďme svět, ukliďme Česko! je společnou úklidovou akcí Českého svazu ochránců přírody a Spolku Ekosmák.

Oproti předchozím ročníkům se sesbíralo méně odpadu. Jako tradičně převažovaly plastové lahve a obaly. Překvapivé bylo složení odpadu. V obtížně přístupných částech lesa se našlo poškozené vybavení domácností. „Z lesa se odnesla masážní stěna ze sprchového koutu, lehátko od zahradního nábytku, dva vysavače, toustovač, plechový kanystr na pohonné hmoty, koberec, rybářský prut a části oblečení. Z potoka se vyzvedl monitor,“ uvedl Radek Polena ze Spolku přátel Rumburku. Při úklidové akci se zlikvidovala dvě načerno založená ohniště.

Klára Mágrová

rok 2015 ->, rok 2014 ->

Více informací k akcím Spolku přátel Rumburku sdělí:

Mgr. Filip Mágr, e-mail: spolekpratelrumburku@seznam.cz, GSM +420 723 959 516

Informace o Spolku přátel Rumburku:

Spolek přátel Rumburku je nestátní nezisková organizace. Spolek od roku 2013 připravuje akce pro veřejnost, popularizuje historii města, významné památky, osobnosti a události a to formou vycházek, přednášek a besed.

Kromě toho pořádá úklidové akce. Spolek se ustanovil jako dobrovolné sdružení obyvatel Rumburku.

Tagy