weby pro nejsevernější čechy

Kolik máme ve Výběžku Dobrých andělů?

Nadace Dobrý anděl pomáhá zlepšit finanční situaci rodinám s dětmi, které postihlo dlouhodobé vážné onemocnění. Nejčastěji se jedná o onkologické pacienty, ať už dětské nebo pacienty z řad rodičů. Na této finanční pomoci se každý měsíc podílejí také příspěvky ze Šluknovského výběžku.


Tento týden zveřejnila nadace Dobrý anděl mapu (http://www.dobryandel.cz/mapa) svých dárců. Například z nejsevernějšího města České republiky přispívá 20 andělů, nejvíce jich je z Varnsdorfu (61). Svého anděla mají i obce Staré Křečany nebo Vilémov.
„Léčba závažných onemocnění je dlouhodobá. Rodiny příjemců tak potřebují pravidelnou pomoc Dobrých andělů, která jim pomáhá pokrýt jak výdaje s léčbou spojené, tak pokles příjmů,“ uvádí na svém webu nadace.
Dobrý anděl přerozděluje došlé peníze beze zbytku vždy na začátku měsíce. Údaje, komu konkrétně peníze pomohly, dostává dárce každý měsíc do své telefonní aplikace nebo je vidí po přihlášení přes web. Peníze od andělů z Varnsdorfu tento měsíc pomohly například třináctileté Kristýnce s velmi závažným zhoubným onkologickým onemocněním.
„Konkrétně ve Šluknovském výběžku Dobří andělé pomohli již 20 rodinám s dětmi, aktuálně pomáhají 14 z nich. Každý měsíc však žádá o pomoc několik desítek dalších. Stále je proto třeba hledat nové Dobré anděly,“ říká Markéta Křížová z nadace Dobrý anděl.

(Autorku článku, Janu Ducháčkovou, můžete sledovat na jejím blogu enelavie.)