weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý týden roku 2016

Blíží se další víkend a akce se opět mohou přehazovat vidlema.

V pátek 20. května 2016 dopoledne vernisáž v Městském divadle ve VDF. V Novém Boru začíná třídennídivadelní přehlídka Dospělí dětem, na které budou k vidění i nějaké kusy, které by měly dorazit v příští divadelní sezóně do VDF. Začínají pomalu hudební festivaly pod širým nebem, třeba v České Kamenici studenti pořádají Majáles. V České Lípě jako předzvěst podzimní Lípa Musicy zapějí na společném koncertě japonští mniši a Schola Gregoriana Pragensis. Také budeMuzejní noc pod Ještědem, která v sousedním kraji zpřístupní hnedněkolik různých míst. Balahala bude slavit první narozeniny. A když už budete v RBK, nezapomeňte na Loretánskou noc.

V sobotu 21. května 2016 za měsíčnicí, do České Kamenice za hasiči, v Krásné Lípě bude na výběr mezi Dnem dětí s NP nebo Cyklodnem s Falkenštejnem. Nebo třeba Den otevřených dveří ve šluknovském Plastonu. Já ovšem budu zase na cestách, KČT a o.p.s. České Švýcarsko vypravují autobus za výhledy a podstávkovými domy do Horní Lužice.

V neděli 22. května 2016ve sportovní hale ve VDF aerobic. Nesnáším plakáty, hýřící sponzory a titulky, na nichž chybí jakýkoli časový údaj. Rumburské DDM bude pochodovat do pohádky, v Mikulášovicích nejprve bohoslužba u trojboké kaple (plakát je opět skoupý na jakoukoli podstatnou informaci) a odpoledne koncert Varhany a zpěv v kostele sv. Mikuláše. Další pobožnost se bude konat v RBK na náměstí. Já ovšem ani na jedné ze jmenovaných akcí nebudu, protože vyrážím „s jízdenkou Labe Elbe na túru do Saského Švýcarska“, na skalní hrady a brány.

Vy si vyberte podle svého, je toho daleko víc, určitě i akcí, které nám zůstávají utajeny. To, o čem víme, vám nabízíme prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře.