weby pro nejsevernější čechy

Poháry jsme málem neunesli…..

V pátek 20. 5. 2016 naši žáci ze ZŠ nám. E. Beneše Varnsdorf „vyrazili“ do sportovní haly na poslední ze čtyř turnajů v miniházené.

„Mladší“ (žáci 2. a 3. tříd) od prvního zápasu své soupeře poráželi, výsledky hovoří za vše – 8:5, 13:5, 11:3, 7:2, 11:1. Právem tedy tento poslední turnaj vyhráli a za své prvenství získali krásný pohár. Velmi podobně na tom byli i žáci „starší“ (4. a 5. třída). Své soupeře postupně poráželi 20:3, 15:5, 11:6, 15:6. Potom ale přišel zápas s týmem ze ZŠ Seifertova. Byl to opravdu boj o každý míč a každý metr palubovky. Nečekaná střela přímo do obličeje naším brankářem natolik otřásla, že byl na chvíli ze zápasu vyřazen. Za několik minut se ale do branky vrátil a statečně čelil dalším střelám soupeře.

Výsledek zápasu – 9:9. Byli jsme šťastní. V turnaji jsme získali stejný počet bodů jako ZŠ Seifertova, ale měli jsme lepší „skóre“, takže jsme se těšili na další pohár za první místo. Bohužel se během turnaje změnila pravidla – při stejném počtu bodů budou rozhodovat sedmimetrové hody. Nervozita zapůsobila, „sedmičky“ lépe zvládl soupeř, takže pohár za místo druhé. Tentokrát nám to ani moc nevadilo. Do školy jsme si totiž nesli další dva „obrovské“ putovní poháry za celkové prvenství ze všech čtyř turnajů v miniházené v letošním školním roce, a to v obou kategoriích.

Blahopřejeme!

Mgr. Věra Víšková

Tagy