weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý druhý týden roku 2016

Tak nám začal poslední školní měsíc. A spousta měst dohání oslavy dne dětí.

Ve čtvrtek 2. června 2016 po dopoledních sportovních hrách mládeže v Kotlině a předávání maturitních vysvědčení na BGV mě za chvíli čeká úvodní představení taneční přehlídky Tanambourrée.

V pátek 3. června 2016 dopoledne v rámci Tanambourrée obvyklé představení pro MŠ v zahradě. Kromě Dne dětí pokračují muzejní noci. V Městské knihovně bude zpívat Kvíltet, jako vždy při svíčkách a u vína. Což mě „mrzí“, protože bych jinak jel do Mimoně na přehlídku dobového spodního prádla.

V sobotu 4. června 2016 je toho dost, ale co je to platné, když vyrážím s krásnolipskými turisty na celý den zase do terénu. V plánu je okruh Malé Žernoseky – Lovoš – Opárno a zpět. Nebudeme chodit sami, podle plakátu, který jsem onehdy objevil v Rumburku, se tu má konat mistrovstí republiky a přebor Libereckého kraje v chůzi. Nicméně se letos nedostanu na Studánku, abych nafotil letošní Padesátku. Ale stejně bych možná spíš řešil, jak se dostat na jízdu s Rybičkou a párou.

V neděli 5. června 2016přijdu i o druhý varnsdorfský Dětský den (tentokrát u Kocoura). S Jiřím Rakem totiž vyrážíme v užším kolektivu na tajný výlet do německých skal…

Vy si vyberte podle svého, je toho daleko víc, určitě i akcí, které nám zůstávají utajeny. To, o čem víme, vám nabízíme prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře.