weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý třetí týden roku 2016

Akce. Samá akce. Akce za akcí. Stačí nesedět doma za pecí a vybrat si.

I kdybych se rozkrájel na tisíc kousíčků (což by se možná některým i líbilo), stejně bych nebyl schopen dát všechno, co bych rád. Takže to dopadá tak, že jsem zklamal vlastní dceru, která byla rozhodnutá zcela výjimečně vyrazit, jenže termín výletu do soutěsek Obere Schleuse na lodičky se kryje s Pohádkovým lesem, kde už poněkolikáté budu tajtrlíkovat v královském hermelínu…

Ale pěkně popořádku:

Ve čtvrtek 9. června 2016 dopoledne patří sportovní hala mezinárodnímu basketu. Odpoledne v RBK s průvodcem nebo v aule na závěrečném koncertu místní ZUŠ. A večer Městské divadlo Varnsdorf a poslední představení této sezóny.

V pátek 10. června 2016 dopoledne u varnsdorfské sportovní haly olympiáda mateřských škol. A překryv dobíhající Muzejní noci s Nocí kostelů. Na Noc kostelů se nám podařilo několik plakátků sehnat (viz galerie níže), pokud chcete víc, pak seznam přihlášených kostelů je zde ->. Některé z nich ale dodnes nemají zadán plánovaný program, takže si případně zkuste zariskovat. Je jich několik, které bych rád viděl, ale do zítřka ještě času na plánování plno. A začáná třídenní sraz přátel bojových a historických vozidel ve Šluknově, na plakátě je sice řeč o spanilé jízdě a výstavě na náměstí, ale jak už to tak bývá, není ani zmínka o tom, který z těch tří dnů a v jakém čase…

Sobota 11. června 2016 je jasná. Královské stanoviště v parku v altánu, pokud si pamatuji dobře, tak číslo 5. Tím pádem nemohu, jak výše zmíněno, s o.p.s. České Švýcarsko na lodičky, ani do RBK na Festiválek na Kopečku. Ani letos tak neuvidím ŠnekRace ve Chřibské, ani vernisáž loveckých trofejí na zámku ve Šluknově. Vynechat musím i Mikulášovice, kde se slaví výročí povýšení na město – dopoledne mše, odpoledne koncert RKO. Sezónu zahajuje lesní divadlo Kytlice – Mlýny, v Lucerně bychom měli mít možnost vidět známé tváře. Večer by snad stála za úvahu Muzejní noc v České Lípě, ale těžko hádat, v jakém budu tou dobou stavu.

I v neděli 12. června 2016se mlátí hned několik akcí přes sebe. Tradiční Nožířské slavnosti v Mikulášovicích. Prý si je nemáme nechat ujít, protože pokud čtete na letácích a plakátech i malá písmenka, pak už víte, že ty další budou až za DVA roky (10. 6. 2018). Než se skončí tady, tak v Jiříkově začíná Dětský den s IZS. A do toho ještě Schrödi Sports Day v Jiřetíně pod Jedlovou.

Vy si vyberte podle svého, je toho daleko víc, určitě i akcí, které nám zůstávají utajeny. To, o čem víme, vám nabízíme prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře.