weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka na Muzejní noc 10. 6. 2016 do Kamenického Šenova

Dovoluji si Vás srdečně pozvat na tradiční Muzejní noc do Sklářského muzea v Kamenickém Šenově, která se koná v pátek 10. 6. 2016 od 17.00 hodin. Její součástí bude rovněž zahájení výstavy letošních maturitních prací studentů kamenickošenovské SUPŠ sklářské.

Ve Sklářském muzeu v Kamenickém Šenově se v pátek 10. 6. koná Muzejní noc, zaměřená na 160. výročí vzniku nejstarší sklářské školy světa, dnešní Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Kamenickém Šenově.

Výuka v původně Vyšší živnostenské škole pro kreslení a modelování byla zahájena 31. března 1856 a jejím prvním učitelem a ředitelem se stal malíř obrazů Jan Dvořáček z Dobrušky. Muzejní noc je v letošním roce spojena s Nocí kostelů. Právě J. Dvořáčkovi je věnována hra „Na stopovanou“, při níž se děti vydají po jeho stopách, a která vzájemně prováže muzeum a kostel sv. Jana Křtitele.

Návštěvníci Muzejní noci se mohou těšit také na nově instalovanou výstavu maturitních prací studentů SUPŠ sklářské, na ukázku technik rytí skla a foukání skla nad kahanem, na malování portrétů, výstavku dobových kreseb žáků školy, ale i na tradiční výtvarné dílny. Na děti čeká divadlo Na cestě s pohádkou Tři zlaté vlasy děda Vševěda. Nebude chybět dobrá muzika (kapely Zhasni a Disneyband) ani občerstvení.

Muzejní noc potrvá od 17.00 do 23.00 hodin.

Informace:

Helena Braunová, ředitelka

Sklářské muzeum

Organizační složka Města Kam. Šenova

Osvobození 69

471 14 Kamenický Šenov

Tel.: 487 767 206; 602 164 493

E-mail: muzeumskla@kamenicky-senov.cz

www.muzeumskla.cz

www.facebook.com/muzeumskla

Tagy