weby pro nejsevernější čechy

Tři varianty triatlonu pro celou rodinu v Českém Švýcarsku

Již čtvrtým rokem pořádá parta nadšenců v Doubici nejdříve rodinný, teď již skoro profesionální triatlon pro celou rodinu Dtrias Fabrika Doubice.

Letošní ročník se koná v sobotu 30. července 2016. Plavání je situované na horskou přehradu v Kyjově, druhé a cílové depo pak najdete u vyhlášeného Rockového klubu Fabrika v Doubici.

Krásná příroda a těžké trasy pro každého, třeba i triatlonového začátečníka. Nejdříve se dopoledne v 10 hodin startuje hlavní terenní triatlon s distancemi 500 m plavání, 16 km kopcovitého MTB kola s minimem asfaltu na dvou okruzích a 5-ti kilometrový běh lesem západně od Doubice. Manželky a děti většinou fandí a těší se na svoje tři dávky sportu. Děti si cca ve 14 hodin zaplavou na přehradě v různých distancích třeba i s kruhem, podél břehu. Následuje start krátké varianty, kde soutěží především ženy a větší děti od cca 10ti let (ti musí splňovat podmínku vlastního dozoru ve vodě a na trase kola), plave se 200 m, asfaltový okruh kola měří 10 km a jeden prudký kopec donutí většinu slézt z kola a tlačit. Poté v Doubici mezi chalupami oběhou necelé 2 km a mají splněno. Nakonec ti nejmenší od cca 3 do 12 let dokončí v lese nad Doubicí svoje zbývající 2 disciplíny, kolo a běh, také dle věku a chuti.

Závěrečné společné vyhlášení se slavnostním rautem na Fabrice je odměnou pro každého, kdo třeba i právě absolvoval svůj první triatlon a okamžitě slibuje účast v příštím ročníku. After Party nemá většinou konce a ani poražené. Propozice a foto z minulých ročníků na www.dtrias.rajce.net, dostat se do závodu možno přihláškou v termínovce www.czechtriseries.cz, nebo na mailu jivi@volny.cz

Jiří Vít

Tagy