weby pro nejsevernější čechy

Loreta Rumburk o prázdninách nabízí hravé prohlídky pro děti

Loreta Rumburk pořádá od července do srpna 2016 pro dětské návštěvníky speciální prohlídky barokní sakrální památky.

Určeny jsou dětem od 5 do 11 let. Dětské prohlídky loretánského areálu v Rumburku se konají od 1. 7. do 31. 8. 2016, od úterý do soboty vždy v 15.00 h. Během hodinové prohlídky s průvodkyní se malí návštěvníci přístupnou formou seznámí s loretánským příběhem o zázračném přenosu domku, v němž žila dívka Maria. Čeká je plnění hravých úkolů, luštění hádanek a jednoduché kreslení. Rodiče mezi tím mohou absolvovat vlastní prohlídkový okruh v areálu Lorety Rumburk. Účast při letní prohlídce pro děti je vhodné si rezervovat na tel. +420 604 555 922. Vstupné je 50 Kč.

Děti mají při letních prohlídkách k dispozici pracovní listy, které je zábavnou formou seznámí s loretánskou legendou. Připraveno je mimo jiné vyprávění příběhů, které ukrývá sochařská výzdoba loretánské kaple, luštění symbolů v loretánské kapli Panny Marie, povídání o rostlinách, které ukrývá výzdoba křížové chodby či hledání atributů postav svatých v klášterním kostele sv. Vavřince. Program se koná za každého počasí.

Malí návštěvníci Lorety Rumburk mají po celý rok k dispozici česko-německé „Loretánské omalovánky s příběhem“, pracovní sešit „Loreta pro děti“ a vybarvovací pohledy. Díky informačním materiálům se děti přístupnou formou seznámí s historií rumburské barokní památky. V křížové chodbě mohou využít výtvarný koutek s autorskými omalovánkami malířky Ivany Frimlové a velkoformátovým dřevěným pexesem.

Mgr. Klára Mágrová

projektová manažerka

Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk

Náměstí Dobrovského 379/11, 408 01 Rumburk

mobil: +420 724 072 525

e-mail: loreta.rumburk@seznam.cz

www.facebook.com/loretarumburk

www.loretarumburk.cz

www.poutni-mista-sluknovsko.cz

Tagy