weby pro nejsevernější čechy

KM TRADING Okolo Vlčí hory 2016

Třetím závodem letošního seriálu MandaOne se v sobotu 20. srpna 2016 stal druhý ročník cyklistického závodu KM TRADING – Okolo Vlčí hory.

Start a cíl v prostředí penzionu Vlčárna, dětský závod ve 12:30 v režii zástupců Schrödingerova institutu a ve 14:00 hlavní závod. Měl jsem sice na sobotu jiné plány, ale dopadlo to tak, že jsem byl z jedné poloviny suplovat nepřítomného -miw-a.

Z pohledu laika – počasí vyšlo neskutečně dobře, organizace šlapala a vše jelo podle harmonogramu jak na drátkách. I když se chvilkami zdálo, že tu vlastně skoro nikdo není, bylo najednou parkoviště přeplněno auty a dětský závod musel startovat ve dvou vlnách. Občerstvit a posilnit se bylo možno ve Vlčárně (i když se přiznám, že ceny na jídelním lístku mi dost nepříjemně vyrazily dech). Když bylo před hlavním závodem oznámeno, že ten naopak bude proti předpokladům startovat jen v jedné vlně, zatrnulo mi a skoro jsem se bál. Všechno ale v naprostém klidu a pohodě… Na jeho start se dorazil krom jiných podívat i ředitel závodu Tour de Feminin.

První kolo se ještě peleton držel takřka pohromadě, postupně ale došlo k roztrhání a roztahání. Sem tam skupinka, většinou jednotlivci a dvojice – závodníci kroužili a kroužili, někteří méně, někteří více (podle kategorií). Pobíhám sem tam okolo startu a cíle, o zbytek trati se stará lepší sportovní fotograf než já. Trochu mi dělá potíže rozeznat, kdo tedy dojíždí do cíle a kdo jen projíždí do dalších kol, absolutního vítěze ale stihnu včas. Ještě počkat na uspořádání výsledkových listin a vyhlášení a je to. Vše podstatné se objeví tady ->, včetně podstatně většího počtu fotografií, než je v následující ochutnávce:

Fotky ->

Tagy