weby pro nejsevernější čechy

Školení kuchařek Skutečně zdravé školy

Ve středu 24. srpna 2016 se v kuchyni Mateřské školy Zahrádka ve Varnsdorfu uskutečnilo školení kuchařek, organizované iniciativou Skutečně zdravá škola.

O MŠ Zahrádka jste u nás už mohli číst mnohokrát. Jak o jejich sborečku, tak o super zahradě. A také o zapojení do iniciativy Skutečně zdravá škola. Středeční akce byla určena pro zástupce jak MŠ Zahrádka, tak MŠ Čtyřlístek, která je zapojena také. Lektorky připravily dlouhou řadu ukázek možností vaření, smažení, pečení atd. – ve zcela jiném duchu, než je obvyklé. Nejde o žádné militantní hnutí, které by snad dětem vnucovalo stát se vegetariány, vegany, RAWáky či podobnými – jde „jen“ o ukázání alternativ, nabídnutí odlišných možností. Netradiční suroviny, netradiční použití, netradiční jídla. Dnes dokonce za přítomnosti regionální redakce České televize.

Takže co dodat z osobní zkušenosti? I když si u 80 % použitých surovin nepamatuji, jak se co vlastně jmenovalo, jídla jsou to skvělá a různorodá. Od masa, co není masem, přes čínu, co není čínou, až po perník bez perníkového koření. A že to šmakuje i dětem, o tom už jsem se měl také možnost přesvědčit na vlastní oči.

Tagy