weby pro nejsevernější čechy

Zase zavřeno!

Není to tak dlouho, kdy jsme o České Kamenici psali v souvislosti s tím, jak problematický je tam průjezd pro motoristy, kteří míří směrem od Liberce k Děčínu a naopak. Tehdy za to mohly opravy „opravených“ železničních přejezdů v Kamenici samotné a v Markvarticích. No, a teď to není o nic lepší.

Tentokrát se práce na železnici přesunuly na druhou část města, čímž se stal neprůjezdný tah směrem na Nový Bor. Řidiči směrem od Děčína tak musí opět přes železniční přejezd u nádraží a dál směrem na Velkou Bukovinu a Nový Oldřichov, klikatými cestami, které je nakonec milosrdně vyplivnou v Kamenickém Šenově a tam se napojí na cestu do Nového Boru. Trochu matoucí je, že průjezd městem možný je, a tak mnozí (asi v naději, že to nějak vyřeší) jedou až k uzavírce a zpět … a tak pořád dokola. Orientačně složitější to mají jezdci směrem od Rumburku, kteří po příjezdu do ČK musí volit dlouhou cestu do města a pak přes onen problematický přejezd de facto zase zpátky. Cedule tu na všechno samozřejmě jsou, to nemohu říct, že ne, ale otázka zní: dokáže je průměrný řidič v dopravním zmatku přečíst? Pochybuji. Třešničkou na tomto dortu je, že ti, kteří to tu v České Kamenici chtějí podstoupit s tím, že to pak propálí rovnou na Českou Lípu, se na poslední ceduli dozví, že je uzavřená i silnice v Horní Polici, což jim přímé plány asi zhatí…

Místní znalí samozřejmě znají i jiná řešení, pomocí menších cest… ovšem mnozí z nich už vědí, že tyto cesty znají i příslušníci v placatých čepicích a vybírají tam poměrně drahé průjezdné. Takže se tohle domácké řešení vážně nedá doporučit. Doporučit se dá jediné: až do 9. 9. včas před Českou Kamenicí otočit koně a zkusit to někudy jinudy.

012

013