weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – třicátý šestý týden roku 2016

Víkend přede dveřmi, takže co kdy kde?

Inu, tentokrát mám s pozvánkami trochu problém, přiznávám. Kdekoli totiž procházím kolem plakátovací plochy, neohromuje mne nabídky kultury a sportu našeho regionu, nýbrž na mě křičí debilní hesla, o nichž všichni víme, že jsou jen a pouze mazáním medu kolem huby a vůbec nejde o jejich splnění…

V pátek 9. září 2016 začíná Mariánská pouť v České Kamenici, v Lipové je možno si prohlédnout kostel, v Krásné Lípě se budou hledat netopýři., pokračuje sympozium v Doksech.

V sobotu 10. září 2016 je toho až až. Na některých místech už začínají EHD – Dny evropského dědictví, což je stále stejný problém (oficiálně vím pořád jen o Rumburku, který se zapojuje). Minulý rok mi na přehradě ve Chřibské sice tvrdili, že je u nich Den otevřených dveří jen jednou za pět let, ale zřejmě to uteklo hodně rychle, protože ho mají už zas. Můžete vyrazit sólo, nebo společně s KPMV. Na vodu lze také s o.p.s. České Švýcarsko, do německé soutěsky. O kus vedle se sousedky pochoduje na Lilienstein. Dveře budou otevřené také v České Kamenici, v pivovaru. A ve Šluknově se v zámeckém parku bude prezentovat lesárna. Pivo poteče i v Dolní Poustevně, kde je nachystána přeshraniční pivní slavnost. V Mikulášovicích Špinarová, v Rumburku na Střelnici premiéra filmu Máma má raka, která ovšem na jejich webu pro jistotu není uvedena. Já se ale asi tak nanejvíš budu motat kolem varnsdorfského DDM, kde mají v parku proběhnout oslavy narozenin maskota Hildy.

V neděli 11. září 2016 budu relaxovat, protože sportovní nabídka mě zrovna moc nebere.

Vy si ale vyberte a najděte podle svého. Stále je i mnoho akcí, které nám zůstávají utajeny. To, o čem náhodou víme, vám nabízíme jako vždy také prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře.