weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (třicáté sedmé v roce 2016)

Už je zase jeden víkend pryč a začíná další týden.

Konečně se to začíná trochu hýbat a kromě památkových objektů, přírodních krás, výstav a expozic je možno nabídnou i něco víc.

V Krásné Lípě se právě teď v pondělí 12. září 2016 koná mezinárodní konference, věnovaná 150 letům od událostí ve Filipově, večer pak v kostele sv. Maří Magdaleny pokračují oslavy koncertem, věnovaným autorům šluknovského výběžku.

V úterý 13. září 2016 další akce kolem Filipova – mše svatá v bazilice při příležitosti 90. výročí korunovace sochy Panny Marie Filipovské, následovaná komentovanou prohlídkou. Odpoledne pak z jiného žánru, do výběžku dorazí Václav Klaus junior.

Ve středu 14. září 2016 (snad, nelze potvrdit) bylo plánováno na Lužickém náměstí v Rumburku zahájení činnosti místního DDM v novém školním roce. Předprázdninový leták ale neuvádí ani čas, ani žádné detaily. Na webu plakát momentálně nefiguruje a v novinkách je info, že z provozních důvodů začíná činnost kroužků až 3. října 2016. Ve varnsdorfské Kotlině proběhne odpoledne III. kolo krajského přeboru družstev LKAS mladšího žactva, skupina B – paradoxně pro Liberecký kraj. A večer v Městském divadle ve VDF z minulé sezóny odložené představení Rukojmí bez rizika.

Ve čtvrtek 15. září 2016 hostí rumburská Střelnice Safety Road 2016, akci pořádanou pod záštitou ředitele služby dopravní policie. Má jít o preventivní akci pro mládež, zvány byly hlavně střední školy. Pro ostatní má plakát opět takovou malou chybku – nikde na něm není uveden čas… Večer u Kocoura – rozjíždí se sezóna a začínají koncerty, ke slyšení bude Steve Clark Trio.

Další najdete v připojených plakátech, nebo koukněte do našeho kalendáře. Samozřejmě to není všechno, co se tu kde šustne. Mějte proto oči na stopkách, koukejte kolem sebe, my všechny veřejné plochy kontrolovat opravdu nestíháme.