weby pro nejsevernější čechy

Znamení (Co ještě platí?)

Vzbudil jsem se ve čtyři zrána. Venku hrozně řval nějaký nadržený jelen, určitě se tomu zvuku říká nějak odborně, ale to je mi jedno, sebral mi prostě sen, což bylo od něj dost hnusné…

Vzal jsem to statečně. Jako znamení. Jelen mi natroubil (Aha! To je ten výraz „troubit“!), abych se koukal vypakovat z postele a šel něco napsat, když už je to pondělí.

Vykonal jsem ranní rituály: pohladit psy, usmažit kafe, uvařit vajíčka, upustit na zem prášky, atd… Když jsme se tomu všemu s psisky dostatečně vychechtali, shlédli jsme dokument o Warner Bros., který nám všem (Míma tedy trochu chrápala a Anča koukala jen jedním okem) připomněl, že jsem v životě nějak opomněl přijít do Hollywoodu bez pětníku a pak se vlastní invencí, spojenou s pílí, vypracovat na megamiliardáře, abych pak tu firmu výhodně střelil japonským (nebo čínským) investorům. Proklel jsem se za tu nešikovnost (mimochodem, již po několikáté, už mě to začíná unavovat) a přepnul na zprávy. Chyba!

Řekli mi, že maďarské referendum o tom, zda přijmout či odmítnout kvóty na přerozdělování uprchlíků, dopadlo tak, že přes 98% voličů kvóty odmítlo. Ovšem, k urnám nepřišla ani polovina oprávněných voličů (nějakých 39%), takže je referendum neplatné. Moment! Moment! To by se nesměl psát rok 2016, kdy jsou všichni puštění ze řetězu a dělají si, co chtějí. Pod pojmem „všichni“ si, prosím, představte VŠECHNY populistické vůdce všech států, především pak těch postkomunistických. Na ostatních sedm miliard lidí na světě to zatím (doufám) neplatí! Referendum v Maďarsku považuje jeho iniciátor, premiér Orbán, za úspěšné! Nevadí mu, že je neplatné. Jemu se hodí, že referendum zneplatňující menšina volila proti kvótám. A vůbec nebere v úvahu, že výsledek je – řečeno jinými slovy – „kašleme ti, Orbáne, na tvoje rasisistické vymezování se vůči uprchlíkům a vůči Evropě!“ Takže, beru to jako znamení a už si tu – ve střední Evropě – pomalu začínám připadat jako v Sýrii.

Že přeháním? Tak to si, prosím, vzpomeňte, jak současná příšerná tragédie v Sýrii začala. Máte to? Hm, tak připomenu, že celé to začalo tím, že lidé v relativně prosperující zemi projevili odpor vůči diktátorským metodám prezidenta Asada. Chtěli prostě, aby se země rozvíjela otevřeněji… Aby se nemuseli bát represivních pák Asadova režimu. To byla od lidí velmi osudová chyba. Prezident Asad od té doby vraždí své oponenty po desítkách tisíc, háže je všechny do jednoho pytle se skutečnými teroristy, hlavně těmi z IS a ve vyvražďování vlastního lidu mu nyní velmi zdařile pomáhají Rusové. Těm se hodí vyrábět mrtvoly a provokovat přeživší, aby buď utekli a zatěžovali již tak zatíženou Evropu, nebo se přidali na stranu rebelů proti Asadovi, což by zase v klasické kruhové logické pasti samovysvětlovalo, proč je „mohou“ Rusové a vládní syrské jednotky masakrovat…

Ing. Zeman pak, abychom to ještě zahustili ostudnými postoji domácího melhuby, by umístil blíže nespecifikované a možná jen těžko určitelné „ekonomické migranty“ na prázdné řecké ostrovy či na „prázdná“ místa na africkém kontinentu. Beru to jako další znamení. Takovou nehoráznost, jakou Ing. Zeman, podkurážený vystoupením na proputinovské konferenci nazvané pokrytecky a vlastě ironicky (a velkohubě) „Dialog civilizací“, sdělil deníku Financial Times, tu svět poměrně dlouho neměl.

Naposledy, a to by měl člověk s fotografickou pamětí, za jakého se Zeman vydává vědět, se tu myšlenka přesídlení národa objevila v období vlády nacistů. A týkala se Čechů a Moravanů… A mělo se masivně přesídlovat do Německa, později dokonce kamsi do Ohňové země.

Tak si občas říkám, jak je možné, že Pánbůh dopustí, aby se tihle lidé mohli dopouštět takových v principu zrůdných návrhů? Vždyť ty rasistické kecy a to hecování vede jenom k dalšímu rozdělování lidí na přikyvovače a nesouhlasiče. Když to zkrátím, to by mohlo vést ke konfliktům, jak uvnitř státu, tak mezi státy. A v mžiku tu máme vidinu války, která, netuším proč, mnoho spoluobčanů vyloženě vzrušuje. Podobně, jako vzrušovala veřejnost před vypuknutím I. i II. světové války. Všichni se nakonec té své vysněné „války“, která měla přinést spravedlnost pro všechny, vskutku dočkali, desítky miliónů se dokonce dočkaly i smrti…

A Pánbůh seděl, šoupal nohama a trochu nepřítomně se rozhlížel kolem. I dnes to asi dělá..