weby pro nejsevernější čechy

Je tu další Českolipský divadelní podzim

V úterý 11. října začíná v České Lípě jubilejní čtyřicátý ročník přehlídky amatérského divadla a bude opravdu z čeho vybírat. Soubor Jirásek, který přehlídku pořádá, navíc letos slaví devadesátku, tekže se dá čekat, že to bude opravdu veliký a důstojný mejdan.

Hned v úterý se po otevření výstavy věnované historii souboru představí Ty – já -tr(a) Hrobeso s komedií Dokonalá svatba, ve středu bude nový cirkus Losers Cirque Company: The Loser(s), čtvrtek bude patřit skvělému hororu Verončin pokoj, v pátek uvede RádobyDivadlo Klapý adaptaci Vančurova Rozmarného léta a jako noční představení uvidíme naše z České Kamenice s představením Zahraj ty Ejsíky, a v sobotu, kdy bude přehlídka gradovat, dokonce tři představení: nejprve zahraje pro děti Kašpárek v rohlíku, potom příjde inscenované čtení divadelního studia 3D Smíření a přehlídku zakončí domácí s premierou Commediea a la cArte.

(Program i s krátkými anotacemi najdete tady->)

Už minulý pátek na podzimním plese pokřtili domácí knížečku, která mapuje jejich představení za posledních několik desítek let To jsme my a na závěr přehlídky dojde i na skvělu knihu, která se pro změnu věnuje historii českolipského bigbeatu i undergroundu I can’t get no – Českolipská satisfakce.

My budeme o průběhu přehlídky samozřejmě informovat a v lepším případě se na místě i potkáme.