weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (čtyřicáté páté v roce 2016)

Další pracovní týden a další nabídka akcí.

Výstavy, galerie, expozice, muzea trvají a různě se obměňují a střídají a putují.

V pondělí 7. listopadu 2016 v rumburské Střelnici repete hry se zpěvy místních divadelníků a v Krásné Lípě přednáška Pavla Kraemera o nových způsobech vzdělávání dětí.

V úterý 8. listopadu 2016 totální přetlak. Na varnsdrofském gymnáziu by snad měla být beseda s Tomášem Klvaňou, který bude o den později v RBK. Varnsdorfská ZUŠka má 1. žákovský koncert. Ve stejném čase Rostislav Křivánek bude zahajovat na šluknovském zámku další zastavení výstavy Pověsti a příběhy poutních míst Šluknovska. O něco později v rumburské knihovně přednáška o rozhlednách a souběžně ve varnsdorfské knihovně trampský dýchánek. A ještě o fous později bude v Kostelíku v Dolní Poustevně hrát výběžanům již známý Adam Rafferty. To prostě všechn dát nemůžu.

Ve středu 9. listopadu 2016 to není o moc lepší. Tomáš Klvaňa má zastávku u SI v Balahale, v Krásné Lípě v pivovaru Falkenštejn pokračuje podzimní cyklus přednášek hostů Jiřího Raka, Klára Mágrová bude vyprávět o putování podél řeky. Gympláci z RBK se postarají o večer Na Kopečku. Rumburská Střelnice nabídne jinou verzi hry, kterou už známe z VDF. A já půjdu do divadla ve Varnsdorfu čekat, jestli se bude smět fotit nebo přijde opět zákaz.

Pokud vás z toho neoslovilo nic, koukněte do plakátků a do našeho kalendáře, třeba najdete něco jiného. Samozřejmě to není všechno, co se tu kde šustne. Mějte proto oči na stopkách, koukejte kolem sebe, my všechny veřejné plochy kontrolovat opravdu nestíháme.