weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (čtyřicáté deváté v roce 2016)

Další krok na cestě k ozdobenému stromečku, dárkům a změně letopočtu – Mikuláš se s doprovodem chystá vyrazit do ulic.

Výstavy, galerie, expozice, muzea, hrady, zámky, to je pořád stejné.

Za chvíli se v pondělí 5. prosince 2016 chystám na zimní stadion ve Varnsdorfu, kde budou pokračovat letošní Podzimní hry ZŠ soutěží v bruslení. Až se smrkne, jak výše zmíněno, do ulic a nejrůznějších dalších prostor vyrazí rozdávat dárky či uhlí parta vánočních figur. Já se zajdu podívat do varnsdorfského starokatolického kostela.

V úterý 6. prosince 2016 opět těžká situace. Ve stejnou chvíli začíná ve varnsdorfské ZUŠce adventní koncert, v Městské knihovně ve Varnsdorfu večer poezie a v Rumburku v Městské knihovně povídání o vánočních zvycích.

Ve středu 7. prosince 2016 v Městském divadle ve Varnsdorfu vyhodnocení Sportovce roku. Na Kopečku v Rumburku pak třeba psaní dopisů.

Ve čtvrtek 8. prosince 2016 se mi pro změnu překrývá pokračování Ligy severu středních škol (futsal v hale v Rumburku) s představením pro školáky v Městském divadle va Varnsdorfu. A večer podobně – adventní koncert varnsdorfské ZUŠky v aule, povídání o Podkarpatské Rusi v pivovaru v Krásné Lípě a v Městské knihovně ve Varnsdorfu Jiří Dědeček.

Jo, já vím, doma mi neustále zdůrazňují, že já jsem jediný magor, kterému vadí, že jsou akce zásadně stejný den ve stejný čas, protože to nikoho jiného nezajímá a případné množiny návštěvníků se vůbec neprotínají, ale stejně…

Na další akce koukněte do plakátků a do našeho kalendáře, třeba najdete něco, co vás osloví. Samozřejmě to není všechno, co se tu kde šustne. Mějte proto oči na stopkách, koukejte kolem sebe, my všechny veřejné plochy kontrolovat opravdu nestíháme.