weby pro nejsevernější čechy

Cokoli v okolí jako vstup do výběžkového archivu

Nic není tak staré, jako včerejší noviny, říká se. Stoprocentně to platí o všech zprávách, prohlášeních a pravdách, které obyčejně ztratí na svém lesku někdy ještě dřív, než zaschne tiskárenská čerň.

Potom jsou tu ovšem věci, které s věkem neblednou, naopak často zrají jako víno. Jsou to ty články o krajině, cestách, hradech, návrších, kam lze rok co rok vyrazit, aniž by se člověk bál, že už je nenajde. A také o každoročních jarmarcích, bitvách, mších, ohních, a jiných akcích, které zase nabízejí to srovnání, jaké to bylo tehdy a teď, případně koho jsme tam kdysi potkali, a teď už třeba ne…

Ty akce a kopce tu zůstávají, ale články o nich mizí v propadlišti archívů, aniž by mnoho ztrácely na aktuálnosti. A tak jsme se rozhodli dát jim druhou šanci. Prostřednictvím nové facebookové stránky „Cokoli v okolí“ budeme lovit v nepřeberném archívu webu vybezek.eu, abychom na světlo znovu vytáhli texty a fotky, o kterých si myslíme, že mají pořád co říci. Pokud o tom chcete mít pohodlný přehled, otevřete si tuto stránku a dejte „Tohle se mi líbí“. Bude to stát za to.