weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – čtyřicátý devátý týden roku 2016

Dozvuky Mikuláše pomalu přecházejí v přípravy na rozsvěcení stromku. Třetí adventní neděle se blíží…

Je to stále stejné a stále marné. Když už se čistě náhodou o nějaké akci dozvím a přijedu na ni, od náhodných kolemjdoucích se dozvím, že není, protože už byla. Přece to všichni věděli, že ji bylo nutné přeložit na jindy a jinam… Často, velmi často si notuji s pracovníky Infocenter – tolik, tolik organizací, spolků, kroužků i měst svoje akce buď nezveřejňuje, nebo je propaguje na FB prostřednictvím soukromých účtů… oni by jim tam ještě snad chodili lidi, nebo co.

Ve čtvrtek 8. prosince 2016 už mám za sebou dětské představení v Městském divadle Varnsdorf. Večer se chystám na dostihy mezi aulou a koncertem pěveckých sborů a Městskou knihovnou, kde to snad tentokrát dopadne lépe, než naposledy u Kocoura. Tudíž nestíhám návštěvu KL a ani nevyužiji volné lístky na Nedvěda do RBK.

V pátek 9. prosince 2016 samozřejmě Městské divadlo Varnsdorf. Nemohu se tedy podívat na ochutnávku letošní várky BBCidre, doprovázenou koncertem kapely Květy.

Sobota 10. prosince 2016 je tradičně kolizní – svůj pravdielný adventní trh mají krásnolipští turisté, kterým budou stánkaři odpoledne utíkat do Jiřetína na faru. A já se mezi to ještě pokusím vmáčknout koncert v Jiříkově. Někdo dá třeba přednost tvoření na Vlčí Hoře nebo koncertu The Pix.

Neděle 11. prosince 2016 je ryze koncertní. Jedinou výjimku tvoří odpolední pohádka v Městském divadle Varnsdorf, jinak je to Lužičan v Krásné Lípě, varhany ve Šluknově, Rumburský komorní orchestr v RBK, znovu Šluknov a „Walda“ Nerušil na zámku a ve Varnsdorfu alespoň další adventní zpívání u věžičky.

Stejně jako obvykle nelze vyjmenovat všechno – další najdete v připojených plakátcích nebo v našem kalendáři. A samozřejmě je stále spousta akcí, které nám zůstávají utajeny, takže si nezapomeňte rozhlížet.