weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – padesátý týden roku 2016

Poslední adventní neděle před námi, už s tím nikdo nic nenadělá.

Ve čtvrtek 15. prosince 2016 někdodo RBK na lidovou operetku, někdo ke Kocourovi na další várku blues (i když se asi po stolech tentokrát tančit nebude).

V pátek 16. prosince 2016 jarmark ve Šluknově a hudební bláznění na Lidovce ve Varnsdorfu.

V sobotu 17. prosince 2016 bych rád jel s KPMV za betlémy do Kryštofova Údolí, místo toho ale budu nejprve ve varnsdorfském bazénu a pak okouknu letošní Ježíškování u Peršinků ve VDF. A možná bych se měl stavit v tělocvičně ZŠ Edisonova okouknout turnaj ve bubblefootballu. V České Lípě dopoledne muzeum, večer hudba, kdyby někdo mířil za kopec. V Rumburku jeden koncert dobročinný, v Mikulášovicích se Marta Kubišová při koncertě stane kmotrou nové knihy o městě.

V neděli 18. prosince 2016 pokračuje Ježíškování ve VDF. V Krásné Lípě další adventní koncert, tentokrát v režii Dykyty. A zvečera důkaz o tom, že Varnsdorf je nejen tak veliké a samostatné město, že v klidu může vystoupit ze všech spolků a sdružení pro regionální spolupráci a propagaci, ale že je tak velkým městem, že se tu pár lidí nedokáže domluvit a spoléhá na to, že zrovna oni budou mít nejvíc posluchačů. Tlučou se nám tu hned 3 hudební akce – nejprve vystoupení Kvíltetu v kostele sv. Petra a Pavla na náměstí, o chvíli později poslední zpívání u věžičky a ve stejnou dobu troubení z věže Hrádku…

Neumíme vyjmenovat všechno, co se kde šustne, o spoustě toho vlastně ani nevíme. Něco ještě najdete v připojených plakátcích nebo také v našem kalendáři.